”Vad vi sa ska inte stå i tidningarna”

Hysén i snack med fansen efter förlusten

FOTBOLL

ÖREBRO. Först förlorade IFK Göteborg mot avsågade Örebro.

Sen blev lagkaptenen Tobias Hysén kvar på Behrn Arena och disku­terade med frustrerade supportrar i över en kvart.

– Vad vi sa ska inte stå i tidningarna, säger Hysén till Sportbladet.

När Martin Strömbergsson blåste av matchen sprang Tobias Hysén fram till Göteborgssupportrarna och slängde upp sina skor på läktaren.

– Det var sista matchen på konstgräs så jag behöver inte skorna längre, förklarar Hysén.

”Får lufta sig”

Men Göteborgs tillresta klack med närmare 300 personer verkade inte speciellt nöjda med gesten. ­I stället utbröt en het diskussion mellan supportrarna och kaptenen Tobias ­Hysén och tränaren Mikael Stahre om gårdagens insats i allmänhet Blåvitts tuffa säsong i synnerhet. Men Hysén ville inte prata med media om själva ordväxlingen.

– Vad vi sa ska inte stå i tidningarna. Ni får inga svar, det har ni inte med att göra. Jag vill inte vara otrevlig, men så är det, säger ­Tobias Hysén, omringade i omklädningsrummet av flera journalister. 

Varför valde du att dröja dig kvar och prata med supportrarna?

– Jag tror att de uppskattar att få lufta sig och säga vad dom tycker. Som lagkapten vill man visa att man bryr sig och är jäkligt bes­viken. Det är inte så vi går in och sätter oss i bussen och spelar kort och skrattar efter en sån här match.

Kände du dig rädd?

– Nej, man vet att dom ­inte riktar ilskan mot oss spelare som personer.

”Har saknat spetsen”

Tobias Hysén han förståelse för supportrarnas frustra­tion och var också rejält besviken både på sig själv och på laget.

 – Säsongen har varit tuff från början och den har ­bara fortsatt att vara det, ­säger han.

Och tillägger lite senare:

– Vi har saknat spetsen. Jag och några till har inte lyckats där. Om jag gjort 16–20 mål som tidigare år ­hade vi vunnit fler matcher.

FAKTA

Matchens tre bästa

John Alvbåge, IFK Göteborg

Mohammed Saeid, Örebro

Tomer Chencinski, Örebro

/Tobias Wolf, Behrn Arena

Örebro–IFK Göteborg 1–0 (1–0)

1–0 Shpetim Hasani (14).

Varningar, Örebro: Mohammed Saeid, Tomer Chencinski. IFK Göteborg: Stefan Selakovic.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.

Publik: 2 811.

Örebro (4–4–2): Tomer Chencinski – Patrik Anttonen, Magnus Wikström, Christoffer Wiktorsson (Patrik Haginge 34), Samuel Wowoah – Daniel Bamberg, Emil Berger, Mohammed Saeid, Ahmed Yasin (Boris Lumbana 90) – Shpetim Hasani, Karl Holmberg (Valdet Rama 78).

IFK Göteborg (4–4–2): John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson – Stefan Selakovic (Nicklas Bärkroth 67), Nordin Gerzic (Philip Haglund 31), Jakob Johansson, Tobias Hysén – Robin Söder (David Moberg Karlsson 77), Hannes Stiller.