Mild öppnar för drömvärvningar

”De skulle vara välkomna”

Foto: BILDBYRÅN
EX-ÄNGLAR PÅ VÄG HEM? Blåvitt är intresserade av att förstärka med både Adam Johansson och Sebastian Eriksson.
FOTBOLL

Adam Johansson, 30, och Sebastian Eriksson, 24.

IFK Göteborg öppnar dörren för två hemvändare.

– De skulle vara välkomna, säger Blåvitts sportchef Håkan Mild till fotbolldirekt.se.

Sebastian Eriksson försvann till Cagliari under sensommaren 2011 och några månader senare flyttade Adam Johansson till Seattle Sounders.

Nu är båda aktuell för en flytt tillbaka till IFK Göteborg.

”Vill ju vara öppen för IFK”

Eriksson har fått snålt med speltid i serie A-klubben och har öppnat för en comeback i den blåvita tröjan.

– Jag vill ju vara öppen för IFK. Från i januari har jag haft en del vändor med Blåvitt. Det är ett bra alternativ för mig. Det skulle på ett sätt vara skönt att komma hem, ja, det är skönt att veta att klubben finns där för mig - även om jag än så länge vill ge Cagliari chansen, säger 24-åringen till fotbolldirekt.se.

Blåvitts sportchef Håkan Mild har kontakt med Eriksson.

– Vårt intresse är jättestort. Men det blir inte nu innan allsvenskan drar igång utan i sommar i sådana fall, säger Mild.

”Gjort det väldigt bra”

Adam Johansson fick nyligen lämna Seattle på grund av situationen med lönetak i den amerikanska klubben. Mild har haft kontakt med högerbacken sedan han flyttade till MLS-klubben.

– Absolut, han var här i vintras och vi har haft regelbunden kontakt under hans tid därborta, säger Mild till fotbolldirekt.se.

– Både ”Seb” och Adam är spelare som gjort det väldigt bra hos oss tidigare och om sådana spelare vill komma tillbaka så försöker vi göra vad vi kan för att det ska bli så.

ARTIKELN HANDLAR OM