Stort biljettkaos utanför Ullevi

1 av 3 | Foto: MICHAEL WAGNER
Klockan 15.00, när matchen skulle börja, ringlade köerna långa utanför Ullevi.
FOTBOLL

GÖTEBORG. När matchen mellan Häcken och IFK Göteborg började köade fortfarande hundratals utanför Ullevi för att få biljetter.

– Vi får diskutera med Got Event om det kan bli aktuellt med någon kompensation, säger Häckens marknadschef Marcus Jodin till Sportbladet.

Det är inte första gången långa köer uppstår utanför arenorna i Göteborg.

En halvtimme före avspark i allsvenska premiären och derbyt fanns ett 20-tal köer, 75–100 meter långa utanför Ullevis biljettkassor.

Flera tusen, många som redan köpt biljetter på nätet, stod i köerna som ringlade framåt extremt långsamt.

Ansvarig arrangör var hemmalaget Häcken, som dock hyrde Ullevi från arenbolaget Got Event.

”Fruktansvärt dåligt”

Matchstarten sköts fram fem minuter till 15.05 som i praktiken blev 15.10, men då fanns fortfarande nära tusentalet personer i köer utanför Ullevi.

– Fruktansvärt dåligt, säger Rikard Winsnes som tillsammans med sonen Kristian köade för att få de på internet beställda biljetterna på papper.

– Som arrangör är vi ansvariga och vi får ta vår del av ansvaret. Det är oerhört tråkigt att det blir så här, säger Marcus Jodin i Häcken. Got Event bedömer hur mycket personal som behövs i kassorna. När de såg hur det blev kallade de in så många de kunde.

– Både vi och Got Event blev tagna på sängen av det stora intresset. Från 14.20 vällde det in folk som ville köpa biljetter på plats. Det är jäkligt olyckligt att inte alla kunde vara med på den här festen från början.

Kan bli kompensation

Got Events Ullevichef Jonas Georgsson:

– Vi får sätta oss ner med Häcken och prata igenom vad som gick snett.

 Det är inte första gången de här problemen uppstår.

– Fotbollen är het och vädret var bra. Det gjorde att extremt många kom väldigt sent. Det är svårt att gardera sig mot – samtidigt har kunden alltid rätt, säger Georgsson.

Nu kan det bli aktuellt att kompensera de som drabbades värst av biljettskandalen.

– Vi får diskutera genom det med Got Event, säger Marcus Jodin.

ARTIKELN HANDLAR OM