Farnerud ska trotsa smärtan: Det får bära eller brista

Pontus Farnerud.
FOTBOLL

Tuppkamsinjektionen har bara haft viss effekt.

Men nu trotsar Pontus Farnerud, 33, smärtan.

– Det får bära eller brista, säger han.

Läkarna har gjort vad de har kunnat med mittfältarens höft. Ingreppsmässigt finns det inget mer att göra. För två veckor sedan testade Pontus Farnerud en ny behandling: tuppkamsinjektion. Vilket inte är helt ovanligt vid höft- och knä-problem. Hyaluronsyra utvinns ur tuppens kam och kan vara en lösning när inte kortison fungerar.

– Det har blivit lite bättre sedan dess, men jag hade hoppats att det skulle kännas ännu bättre. Men jag kan inte gå och vänta heller, så nu kör vi, säger Pontus Farnerud inför toppmötet med Helsingborg borta i kväll.

Mycket tyder på att Farnerud startar till höger på IFK Göteborgs mittfält. Frågan är hur länge höften håller.

– Kommer jag bara över en halvlek så är 60 minuter eller 90 skit samma.

På vilket sätt märker du av skadan?

– Det låser sig efter ett tag. Hela vänstersidan blir väldigt stel och jag får inte med mig höften i rörelsen. Vid snabba vändningar hinner jag inte runt.

”Har en bra chans”

33-åringen medger att han har grubblat en del över framtiden. Om han inte kan prestera som han själv vill i höst kan karriären vara över.

– Sådana tankar kommer ju så klart. Men det enda målet jag har är att fortsätta. Och om jag känner att det funkar vill jag absolut spela några år till. Men jag vill inte vara en medelmåtta. Jag vet att jag håller en bra nivå och den nivån vill jag kunna spela på.

IFK Göteborg är tvåa i tabellen, Helsingborg trea.

– De har känts lite svagare de sista matcherna. Bedoya har ju lämnat och de nya spelarna är inte tillgängliga. Vi har en bra chans att åka ner och hämta poäng, säger Pontus Farnerud.