Haglund utvisad i toppmötet

”Väldigt besviken på mig själv för att jag sätter laget i den situationen”

Foto: SCANPIX OCH C MORE
FOTBOLL

Två tacklingar på David Accam, 22 – två gula kort på Philip Haglund, 26.

Den formstarke mittfältaren fick syna det röda kortet i toppmatchen mot Helsingborg – och fick se sitt IFK Göteborg tappa till 1–1.

– Jag är väldigt besviken på mig själv, säger Haglund till Sportbladet.

Foto: C MORE
Haglund ser rött.

Toppmötet på Olympia bjöd på det mesta.

Teknisk briljans, jättemissar, straffsituationer, feststämning och en timme in i matchen: ett rött kort.

Philip Haglund gick in alldeles för hårt på speedkulan David Accam, på Helsingborgs planhalva, och fick besviket lämna planen.

Accam låg bakom båda de gula korten. Först när Haglund inte hängde med och klumpigt vräkte ner Helsingborgsanfallaren i första halvlek, sedan när han närmare en timme in i matchen satte in en vårdslös glidtackling.

”Jag skulle spela hårt”

– Det där är en stenhård tackling. Han kommer lite ovanpå bollen och då klipper han benen på Accam, säger C mores expert Jon Persson.

– Jag hade ett gult och visste att jag var tvungen att lugna ner mig för att inte bli utvisad. Samtidigt hade vi snackat om att jag skulle spela hårt i dag och ligga på gränsen, säger Haglund till Sportbladet och fortsätter:

– I andra halvlek höll jag mig lugn och gick inte in i några dueller, situationen där jag får mitt andra gula kort vet jag inte hur jag ska bedöma.

Utvisningen blev ett brytningsmoment i matchen. Helsingborg tog över helt och forsade mot det blåvita målet.

”Känns inte bra alls”

– Jag är väldigt besviken på mig själv för att jag sätter laget i den situationen. Vi hade matchen innan utvisningen, det är klart att det inte känns bra alls, säger Haglund.

Alvaro Santos hade fått sitt kvitteringsmål bortdömt för offside när kvitteringen föll. Santos vann sin nickduell och spelade fram Robin Simovic, som pressade in 1-1.

– I dag måste man ödmjukt säga att det var skönt med en poäng. Det är ett bra bollförande lag, de sätter ett jävla tryck och det känns som att de är fler än en man mer. Vi blir trötta och får en extrem kraftspelare utvisad. Jag tycker vi var bra i dag, säger en nöjd Mikael Stahre, tränare i Blåvitt, till C more.

”Det är en besvikelse”

Philip Haglund till Sportbladet:

– Med tanke på hur det blev och att jag blev utvisad får vi vara rätt nöjda. Helsingborg är ett bra lag och att spela lika mot ett annat topplag är bra. Vi kommer att möta de här på hemmaplan också, säger han.

Poängräddaren Robin Simovic:

– Det är en besvikelse, vi hade allt i andra halvlek och bör vinna matchen. Efter utvisningen har vi många procent i bollinnehav. vi hade lite oflyt, med lite tur, som vi brukar ha, hade vi gjort två mål.

Det oavgjorda resultatet innebär att IFK Göteborg kliver förbi Malmö, upp i serieledning på målskillnad. Helsingborg parkerar på tredje plats, en poäng bakom men med en match mindre spelad.

FAKTA

Helsingborg–IFK Göteborg 1–1 (0–1)

0–1 Robin Söder (42), 1–1 Robin Simovic (71).

Utv, IFK Göteborg: Philip Haglund (57).

Varningar, Helsingborg: Mattias Lindström, Ardian Gashi. IFK Göteborg: Philip Haglund, Adam Johansson.

Domare: Stefan Johannesson, Täby.

Publik: 14 413.

Helsingborg (4–4–2): Pär Hansson – Emil Krafth, Joseph Baffo, Loret Sadiku, Erlend Hanstveit (Christoffer Andersson 90) – Mattias Lindström (Gustav Jarl 90), Ardian Gashi, May Mahlangu, David Accam – Alvaro Santos, Robin Simovic.

IFK Göteborg (4–4–2): John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mikael Dyrestam, Hjalmar Jonsson, Adam Johansson – Sam Larsson (Hannes Stiller 69), Jakob Johansson, Pontus Farnerud (Nordin Gerzic 65) – Robin Söder (Daniel Sobralense 89), Tobias Hysén.