Vägrar värva trots krisen

Mild: Kan inte ha en spelare som Thorvaldsson på bänken

1 av 2 | Foto: ANDERS DEROS
saknar 11 spelare Trots skador och avstängningar så tvekar sportchefen Håkan Mild över om IFK Göteborg ska förstarka truppen.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Skadeläget kan tvinga IFK Göteborg till att förstärka.

Men Håkan Mild är tveksam till en värvning av Gunnar Heidar Thorvaldsson, 31.

– Vi har Hysén och Söder på topp. Och du kan inte ha en spelare som Thorvaldsson på bänken, det är alldeles för dyrt, säger han.

Beskedet till Hannes Stiller var bästa tänkbara, men samtidigt tungt.

– Det är ett inre ledband i knät som är skadat, så det var vinstlotten. Inget korsband eller annat. Men det kommer ändå att ta tid, ­säger Blåvitts sjukgymnast Fredrik Larsson.

Fem–sex veckor?

– Läkarna vill ogärna säga antal veckor, men det är mer än så.

Med Stiller borta halva hösten, och David Moberg-Karlsson såld till Sunderland kan Göteborg tvingas förstärka anfallet.

– Vi funderar på det. Men det kan bli en av våra unga killar som får chansen också, säger Håkan Mild.

Blåvitt intresserat

De senaste veckan har det ryktats rejält om IFK Norrköpings målkung Gunnar Heidar Thorvaldsson. ­Islänningen har ett utgående kontrakt och Mild har bekräftat att Blåvitt är intresserat.

Men efter beskedet från Stiller är han ändå tveksam.

– Det är svårt. Vi har ­Tobias Hysén och Robin Söder på topp, och dem vill vi väl satsa på? Du kan inte ha en spelare som Thorvaldsson på bänken, det är alldeles för dyrt.

Tränade lätt

Det är inte bara Stiller som saknas när IFK Göteborg i eftermiddag möter Brommapojkarna på Grims­ta. Tio spelare ur truppen är skadade, avstängda eller ej klara för spel. Elva, om man räknar in Pontus Farnerud som i går endast tränade lätt.

Han är med i truppen, men hade hellre vilat sin onda höft.

– Jag fick ont senast på matchen, vilket var väntat. Så jag har bara tagit det lugnt i veckan, så får vi se hur det känns inför matchen. Det känns inte helt bra, men med tanke på skade­läget i truppen så får jag bara bita ihop. Om man inte har brutit ett nyckelben eller är avstängd så får man köra.

”Kör på ändå”

Men hur illa är det?

– Spela kan jag ju, annars hade jag ju inte varit med i truppen. Men får jag välja så spelar jag ju inte på konstgräs. Det är klart att det känns inte så bra som jag vill, men jag kör på ändå. Jag kan få mer ont, men inte förvärra skadan.