Jättemissarna som fällde IFK Göteborg

”Svårare att inte göra mål än att göra mål...”

FOTBOLL

IFK Göteborg var en man mer i 80 minuter och radade upp målchanser.

Men jättemissarna fällde Blåvitt som bara fick 0–0 hemma mot slovakiska AS Trencin.

– Det är dåligt att vi inte sätter chanserna, säger Tobias Hysén till Sportbladet.

Dansken Lars Vibe, 26, var på spelhumör i sin debutmatch för IFK Göteborg. Kantspringaren tog sig gång på gång förbi på sin högerkant, och i den 10:e minuten blev han kapad av försvararen Robert Mazan som fick rött kort.

Men trots stort spelmässigt övertag och klara målchanser lyckades inte göteborgarna förvalta att man var en man mer på banan.

”Jag nickade med örat”

Allra närmast ett mål kom man på två nicksituationer. Först i den 74:e minuten när Tobias Hysén kastade sig fram på en perfekt dykande boll av Daniel Sobralense. Nicken från nära håll träffade mitt på målvakten.

Bara minuten senare skulle Vibe få ett ännu bättre läge. Visserligen med en spelare i ryggen – men med öppet mål och bara två meter från mållinjen – misslyckades han helt med sitt nickförsök och bollen gick utanför.

– Det är svårare att inte göra mål än att göra mål i det läget. Allt blev fel och jag nickade med örat, säger dansken till Sportbladet.

Hysén: ”Det var inte straff”

I den 92:a matchminuten blev Tobias Hysén nedriven i straffområdet och frustrationen var stor bland "hemmaspelarna" på Olympia.

Men inte hos Hysén själv.

– Nej, man får allt vara bra blåögd om man vill ha straff där. Visst, de stänger mig, men jag tycker inte att det är straff, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Vi skapar tillräckligt mycket för att vinna, men det är bara halvtid nu och vi har en bra chans nere i Slovakien. De kommer att trycka på för ett mål och då kan vi kontra. Det passar oss bra, säger Hysén.

”Vi är besvikna”

Tränaren Mikael Stahre till lagets hemsida:

– Jag tycker att vi gör många saker bra, däremot gör vi det inte tillräckligt ofta, säger han och fortsätter:

– Vi möter ett bra lag, det är inte som att de parkerar bussen framför mål bara för att de är en man mindre på bortaplan, de har vissa attacker. Det är inget bra resultat för oss men vi är bara halvvägs.

– Vi borde ha avgjort men förlorar inte matchen vilket är extremt viktigt att poängtera. Visst, vi är besvikna och det var inte bra, men vi förlorar inte och det är viktigt att fokusera på, säger Stahre.

IFK Göteborgs första Europamatch på tre år blev mållös. Nu väntar returmatch i Slovakien nästa torsdag den 25 juli.

FAKTA

IFK Göteborg–Trencin, Slovakien 0–0

Utv, Trencin, Slovakien: Peter Mazan (10).