Stahre anklagas: ”Grov & hånfull”

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Aleksandar Stankov.
FOTBOLL

MARBELLA. Tränaren för Lokomotiv Plovdiv, Aleksandar Stankov, tillbakavisar anklagelserna om att hans lag skulle lagt sig mot IFK Göteborg i går.

– Vi spelade inte bra, men vi ställde inte upp med vårt bästa lag heller, säger han till radiostationen Gong.

IFK Göteborgs 4-0-seger mot den bulgariska ligafemman har fått mycket uppmärksamhet både i Sverige och Bulgarien sedan det visat sig att spelbolag stoppat vadslagningen på matchen.

Bet365 meddelade Sportbladet i går att man stoppade spelet 34 minuter in i matchen och hänvisade till bolagets regelverk och paragrafen 4.6, som innebär att "evenemangets integritet har ifrågasatts, potten har manipulerats, eller en match har riggats".

– Jag misstänker inget otillåtet, säger Plovdivtränaren Aleksander Stankov till bulgariska Gong. Vi spelade inte med vårt ordinarie lag. Vi har spelat många matcher och spelarna är slitna. Därför valde jag att testa en del nya spelare och några som inte fått spela så mycket i träningsmatcherna.

Rusade mot bänken

I Bulgarien har tränaren också fått rubriker kring attacken mot IFK Göteborgstränaren Mikael Stahre i 85:e minuten.

Stankov rusade då mot Blåvitts avbytarbänk och försökte slå till Stahre.

– Jag ber om ursäkt för mitt agerande. Det är inte mitt sätt att uppträda så, säger Stankov.

– Jag blev provocerad av Göteborgs tränarteam under hela matchen. Det är första gången jag får höra så grova och hånfulla kommentarer mot mig. Det var därför jag reagerade. Men jag gick för långt, säger han.

Stankov säger att han blev förvånad över att den spanske domaren bröt matchen omedelbart.

– Jag förstår inte varför han gjorde det. Det normala hade väl varit att han hade bestraffat mig och sedan spelat färdigt matchen.

Sportbladet har gått igenom den bulgariska startelvan spelare för spelare och konstaterat att Plovdiv ställde upp med ett lag som var långtifrån ordinarie, i princip en svag B-uppställning.

¡Något stämde inte”

Något som kan föranlett att insatta vadslagningsexperter sett chansen till att tjäna snabba pengar på en bulgarisk förlust genom oproportionerligt stora insatser.

Dagen efter matchen är fortfarande flera IFK Göteborgsspelare förbryllade över motståndarlagets prestation.

Mest reagerade förmodligen Blåvittspelarna som såg matchen från sidan:

– Något stämde inte hos bulgarerna. Vi satt och skrattade åt dem och hur de agerade i vissa situationer. Några av spelarna såg rätt gamla och slitna ut, säger Emil Salomonsson.

– Vi undrade varför de inte gick framåt. Det behöver inte handla om att de la sig, det kan lika gärna vara en protest mot att de inte fått ut lönen eller något uppror mot coachen, säger Salomonsson som såg hela matchen från läktaren.

ARTIKELN HANDLAR OM