Blåvitt får en ny ordförande

Bertil Rignäs.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Sportchefen Håkan Mild meddelade sin avgång under måndagen.

Vem som föreslås blir ny ordförande i IFK Göteborg meddelas inom några dagar.

– Vi känner oss helt trygga med vårt val, säger valberedningens ordförande Joakim Brinkenberg.

På en presskonferens under måndagen berättade Håkan Mild att han lämnar posten som sportchef för IFK Göteborg.

Formellt jobbar han kvar till 27 mars och står till förfogande under resten av året.

Klubbdirektören Martin Kurzwelly sa i går att man hoppas ha klart med ny sportchef när Mild slutar strax före allsvenska premiären.

IFK Göteborg ska dock även ha en ny ordförande efter Bertil Rignäs som kände sig tvungen att avgå efter uppmärksamheten i samband med tv-programmet Uppdrag Granskning (kvittoaffärer där Rignäs friats av åklagare).

Dessutom har styrelseveteranerna, kassören Kaj Thorén och sekreteraren Tore B Carlsson, avböjt omval.

– Vi har tagit lite mer tid på oss än vad vi först trodde, men vår målsättning är kunna offentliggöra de tre namnen innan veckan är slut, säger valberedningens ordförande Joakim Brinkenberg.

Var ni informerade om att Mild skulle sluta?

– Nej, jag visste inget. Jag läste om det i tidningen.

Det påverkar inte era funderingar kring hur styrelsen ska sättas samman?

– Nej, det finns en fungerande styrelse i dag. Det är visserligen en nyckelperson (Mild) som slutar, men det är inget ovanligt. Det får klubbledningen och nuvarande styrelsen ta hand om. Sedan kompletteras den styrelsen med nya personer inom kort.

Varför har det dragit ut på tiden?

– Vi har tagit oss lite mer tid, men det är ändå gott om tid innan årsmötet 6 mars. Vi är nöjda med vad vi presterat. Nu meddelar vi alla som varit inblandade i processen, de vi pratat med, de som varit nära.

– Vi känner inga tveksamheter kring de vi föreslår. De är väldigt inspirerade till att få jobba med IFK Göteborg. Sedan är det medlemmarna på årsmötet som i slutändan bestämmer om de tycker att det är rätt personer vi föreslår, säger Brinkenberg.

Valberedningen vill inte kommentera några av de namn som det har skrivits om.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer den föreslagna ordföranden vara marknadsorienterad. Att lyfta IFK Göteborgs intäktssida är en av föreningens viktigaste områden för att kunna hänga med sportsligt med konkurrenter som AIK och Malmö FF.

ARTIKELN HANDLAR OM