Stod i mål med en bruten arm

John Alvbåge: Jag får ha med det här i cv:t

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Trots smärtor och ett klickande ljud i armen ville inte John Alvbåge lämna planen mot Kalmar.

Nu visar det sig att Blåvitts målvakt brutit ett ben i underarmen och bli borta minst sex veckor.

– Jag får ha med det här i cv:t. Jag får surfa på machovågen och skriva att jag har lirat 25 minuter med bruten arm, säger han.

I går möttes Kalmar och IFK Göteborg. Mitt i andra halvlek, vid ställning 1–1, föll John Alvbåge till gräset. Höger arm bultade av smärta, något därinne klickade när han vred den.

Sjukvårdare kallades dit, men deras undersökning tydde inte på något värre fel, så målvakten spelade på eget initiativ vidare.

”Är helt av”

Efter 1-1-matchen sjönk adrenalinet medan smärtan steg. Alvbåge förstod att något var fel och bokade in röntgen till dagen därpå.

Resultatet av den har kommit nu. 31-åringen blir borta i minst sex veckor.

–  Det lite mindre benet, ulna, är helt av. En jävla otur. Det positiva är att det bara är ett ben som läker ihop. Det vore värre om muskler och leder också var skadade. Nu kör jag rehab till sommaren och hoppas vara redo efter semestern. Då ska jag vara riktigt jävla stark, säger Alvbåge.

Du låter väldigt positiv.

– Ja, man kan inte lägga sig ner och gråta. När solen skiner och man är med familjen är det okej, men på matchdagar blir det nog mer tungt.

Spelade vidare

Sista matchen före VM-uppehållet är göteborgsderbyt mot Häcken om sex veckor. Är du med då?

– Jag kan inte svara exakt. Jag har inte haft några allvarliga skador på 14 års elitkarriär, så jag vet inte. Det vore en bonus.

Men om du bröt armen, varför spelade du vidare?

– I dag kan jag inte fatta det. Det var läskigt att höra ett klickande jävla ljud, men jag bet ihop. Jag får ha med det här i cv:t. Jag får surfa på machovågen och skriva att jag har lirat 25 minuter med bruten arm.