Vibe rasar mot bollen och konstgräset

Toppmötet i Borås slutade 0-0

1 av 2
FOTBOLL

Borås/Stockholm. Flera heta chanser – men två förlorare i Borås.

IFK Göteborgs Lasse Vibe sågade det mesta efter 0-0 mot Elfsborg.

– Jag gillar inte konstgräs. Och det var som de hade tagit mina grabbars badboll, säger han.

Foto: TT
May Mahlangu ville ha straff i slutminuten.

Elfsborg hade chansen att haka på tabelltvåan AIK och IFK Göteborg hade möjligheten att knappa in poäng på lagen ovanför.

Men i stället tappade båda två viktiga poäng vardera. Trots flera riktigt bra lägen under matchen slutade mötet på Borås Arena 0-0.

Blåvitts Lasse Vibe, 27, var besviken efter matchen.

– Jag gillar inte konstgräs, punkt slut. Det blir en helt annat fotboll. I dag spelar vi dessutom med en väldigt konstig boll. Det var som de hade tagit mina grabbars badboll hemma. Det kändes nästan som att bollarna inte var pumpade ordentligt. Det blir en märklig fotboll och svårt att kontrollera bollen i passningarna och mottagningarna, säger han till Sportbladet.

Skyttekungen missade drömchans

Vibe hade Blåvitts bästa läge i matchen. Han blev frispelad och hade gott om tid att sikta in sig, men skyttekungan tvekade och blev av med bollen.

– Jag ska inte gnälla för mycket. Jag spelar lite annorlunda nu när Robin Söder har flyttat. Jag droppar längre ner och skapar ytor åt Gustav Engvall, säger Vibe.

Elfsborg saknade inte läge.

Simon Hedlund hade ett farligt skott i slutet av matchen, och bara några minuter tidigare laget haft ett farligt inspel som höll på att ställa till det för målvakten John Alvbåge.

May Mahlangu gick omkull i straffområdet i slutet av matchen och IFK Göteborgs supportrar skrek efter straff. Men domaren Stefan Johannesson friade.

– Det finns en armdragning som vi också kan diskutera, men den finns från Mahlangu också för att hålla bort. Holmén får nog en touch på bollen, så jag kör nog på att det inte är straff, säger C More-experten Hasse Backe.

Hade gärna fått straff

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre:

– Man är alltid subjektiv. Det är klart att jag önskar att Johannesson hade dömt straff där. Men jag tror inte den är helt glasklar. Jag tycker May gör det bra, men även deras back, Holmén, gör det bra, säger han.

– Vi hade hoppats på tre poäng och verkligen kunna utmana. Men samtidigt hade vi kunnat förlora matchen. Vi gick för trean, men fick en poäng.

”Kunna klara av att avgöra själva”

Malmö FF leder allsvenskan på 49 poäng, fem fler än tvåan AIK. Elfsborg är trea med 42 poäng, fyra fler än Blåvitt.

– Det viktigaste var att vi inte förlorade matchen. Det är helt okej med fyra poäng upp, jag tror inte att Elfsborg kommer att vinna resten av matcherna, så vi har en okej chans att nå tredjeplatsen, säger Vibe.

– Jag kan inte gnälla på underlaget, bollen och domaren. Någonstans måste vi kunna klara av att avgöra själva.

FAKTA

Elfsborg–IFK Göteborg 0–0

Varningar, Elfsborg: Mikkel Beckmann, Anton Lans. IFK Göteborg: Martin Smedberg–Dalence.

Domare: Stefan Johannesson, Täby.

Publik: 12 657.

Elfsborg (4–3–3): Kevin Stuhr Ellegaard – Johan Larsson, Sebastian Holmén, Anton Lans, Adam Lundqvist– Henning Hauger, Anders Svensson (Anton Andreasson 86), Viktor Claesson –Marcus Rohdén (Simon Hedlund 82), Viktor Prodell, Mikkel Beckmann.

IFK Göteborg (4–4–2): John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler, Adam Johansson – Martin Smedberg–Dalence (Joel Allansson 81), May Mahlangu, Jakob Johansson, Sören Rieks – Lasse Vibe, Gustav Engvall (Gustav Svensson 67).