Vibe tror på spel efter knocken

”Man känner sig alltid lite bakis efter”

FOTBOLL

GÖTEBORG. Först sänkte han Örebro med tre mål. Sen sänktes han själv av en Örebro-armbåge.

I dag pratade Lasse Vibe ut om smällen.

– Jag kan antagligen spela på måndag. Jag var ute och gick nyss och det kändes bra, säger han.

IFK Göteborgs anfallare var stekhet mot Örebro i går kväll. Med sina tre mål såg han inte bara till att Blåvitt fick tre poäng och tog sig upp på Europa League-plats, han drog också ifrån i den allsvenska skytteligan.

Men slutet blev smärtsamt. Precis före slutsignalen fick han en armbåge i huvudet och utöver en tv-intervju klarade han inte av att möta medierna efter matchen.

- Jag fick en smäll en minut före slutsignalen men tänkte inte mer på det. Men sen under CMore-intervjun kände jag mig snurrig. Jag mådde inte bra och satt i omklädningsrummet och hade lite huvudvärk. Men nu känns det ganska bra, säger han till Sportbladet.

IFK Göteborgs sjukvårdspersonal höll koll på honom under hemresan.

- Läkarna bad mig försöka håll koll på om jag blev illamående, men det har jag inte blivit. Bara lite snurrig, huvudvärk och trötthet. Vi kom hem ganska sent i natt också och jag har inte sovit jättemycket. Man känner sig alltid lite bakis efter en match.

Tränade inte

I dag tränade IFK Göteborg lätt, men Lasse Vibe stod vid sidan om uppe på Kamratgården. Men han är hoppfull till spel på måndag när Göteborg möter Djurgården.

- Jag kan antagligen spela då. Jag var ute och gick nyss och det kändes bra.

Uppe på 19 mål nu. Vem hade kunnat tro det inför säsongen?

- Inte du i alla fall, haha. Nä, men det känns bra. Det bara flyter på. Jag har gjort mål över hela säsongen och kollar man på poängen jag gjort så är det klart att självförtroendet blir bättre.

Nästan gjort hälften av målen

Dansken har vuxit ut till IFK Göteborgs absolut viktigaste spelare, väl visat genom ytterligare ett hattrick i går.

- Det är inte ofta man gör tre mål. Eller det är det ju, haha, säger han om säsongens tredje hattrick.

IFK Göteborg är nu trea i tabellen, och passerade i går AIK tack vare en bättre målskillnad. Vibe har gjort nästan hälften av klubbens mål, 19 av 45.

- Det känns ganska svårt att göra tre hattrick på en säsong. Man kan göra det någon gång eller kanske två. Men tre… det är kvalitet tycker jag.

Och så är det fem matcher kvar också.

- Det kan bli fem matcher och noll mål, eller fem matcher och 15 mål.