Tv-profilerna: Fortsätt spela

”Felparkerad bil utanför arenan. Bryt matchen.” Se alla allsvenska mål i Sportbladet News

1 av 5 | Foto: TT
FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. På söndagen var det Elfsborg-AIK som bröts tillfälligt – på måndagen IFK Göteborg-Djurgården.

Nu uttrycker profilerna för sändande bolag C More frustration över polisen och domarnas agerande.

– Jag har upplevt väsentligt mycket mer bengaliska eldar som inneburit att spelet fått fortsätta, säger kommentatorn Lasse Granqvist i C More Sport.

Olika regler i olika polisdistrikt och oklart vem som bestämmer om spelet ska stoppas eller inte. Ingen verkar länge veta vad som egentligen gäller kring pyrotekniken i allsvenskan.

– Det ger en otrolig otydlighet. Vi som jobbar med det här vecka ut och vecka in och hänger ändå inte med på vad som gäller just i dag, säger experten Jens Fjellström i C More Sport.

”Hade fått bryta 30 matcher”

Fjellström och Lasse Granqvist, som kommenterade IFK Göteborg-Djurgården tillsammans, uttryckte båda en frustration i sändningen när spelet bröts precis i inledningen av den andra halvlek efter att bengaler antänts på läktaren.

– Jag har upplevt väsentligt mycket mer bengaliska eldar som inneburit att spelet fått fortsätta, sa Lasse Granqvist och fortsatte efter att speakern öppnat för att matchen kunde stoppas helt:

– Skulle de bryta för det här hade vi fått bryta 30 andra matcher de senaste åren.

Även Fjellström tycktes frustrerad över speluppehållet.

– Så fort spelarna gick av släcktes de. Det kan konstateras att de bengaler som bränns här inte bränns för den höga stämningens skull utan mer som protest. Jag tror att det är en protest mot hur polisen hanterar det. Jag tycker det är fotboll vi är här för att spela och se på. Jag hade hellre förstått om de arbetade för hur skulle vi kunna använda bengaler, hitta ett säkert sätt för det så det inte är med risk och fara för publik. Men inte att det behöver gå ut över de fotbollsmatcher som spelas. Nu är det två parter som slåss med varandra som går ut över fotbollsmatchen här nere och det gillar inte jag.

”Blev ett 'chicken race'”

Enligt C Mores uppgifter så höll polisen till en början den andra halvleken då de fått tips om att hemmaklacken skulle antända pyroteknik. Fansen valde då att vänta tills spelet ändå kommit igång innan bränningen startade.

– De blev ett ”chicken race” med publiken men publiken var kyligare och väntade ut det hela. Därmed blev det domaren som fick ta beslutet (att stoppa matchen), säger reportern Tommy Åström.

– Nu vet publiken om beslutet och kommer därför vänta 45 sekunder nästa gång, säger Lasse Granqvist uppgivet.

Via Twitter uttryckte i sin tur kollegan Jonas Dahlquist sin frustration:

”Felparkerad bil utanför arenan. Bryt matchen.”

IFK-målvakten John Alvbåge har också en egen uppmaning till fansen:

– Varför inte vänta? Det pågår diskussioner om det ska bli tillåtet. Håll igen tills dess – sen kan ni köra.