Blåvitts tränardröm: Ole Gunnar Solskjær

Foto: AP/TT
FOTBOLL

GÖTEBORG. Här är IFK Göteborgs drömkandidat i tränarjakten: Ole Gunnar Solskjær, 41.

– Jag kan inte kommentera om han har varit eller fortfarande finns på vår tränarlista, säger sportchefen Mats Gren.

Sedan IFK Göteborg i måndags meddelade att klubben och Mikael Stahre går skilda vägar har det spekulerats vilt i ett antal olika tränarnamn.

Under det senaste dygnet har den tidigare norske storspelaren Ole Gunnar Solskjær nämnts som en kandidat för IFK Göteborg i olika sociala medier.

Agent på Kamratgården

Bland annat har det uppgetts att sportchefen Mats Gren skulle vara i Manchester för att under onsdagskvällen se Man City-CSKA Moskva (med Pontus Wernbloom från start).

– Det kan jag dementera. Jag är i Göteborg, säger Gren till Sportbladet. Jag har varit på möten hela dagen.

Enligt Sportbladets källor ska IFK Göteborg ha undersökt möjligheter att få Solskjær till sig.

Den tidigare Cardifftränarens agent, Jim Solbakken, var på Kamratgården för en månad sedan.

– Det stämmer att Solbakken var här. Men det var för att prata med mig om några av hans spelare, säger Mats Gren. Han är agent för Fredrik Ulvestad (Ålesund) som vi är intresserade av.

Hur intresserade är ni av Solskjær som tränare?

– Jag har inte haft någon kontakt med honom.

I måndags berättade IFK Göteborgs ordförande Karl Jartun att både Henrik Larsson och Janne Jönsson fanns med på den bruttolista över potentiella nya tränare som Blåvitt plockat fram.

Drömkandidat

Sportbladet kunde dock avslöja att hetaste kandidaten då och fortfarande är Jörgen Lennartsson. Men Ole Gunnar Solskjær är en drömkandidat för Blåvitt om ett flertal pusselbitar skulle falla på plats.

Finns även Solskjær med på er tränarlista?

– Antalet namn på listan har krympt. Om han har varit med eller fortfarande är på listan vill jag inte kommentera, säger Gren.

– Alla som bara är lite intresserade av fotboll vet vilken stor spelare han var och vad han åstadkommit som tränare, säger Mats Gren.

Efter att ha avslutat sin karriär som spelare 2007 i Manchester United tog norrmannen en roll som tränare i för klubbens reservlag.

2011 tog han över Molde och ledde dem direkt till två raka norska mästerskap. 2013 blev Molde sexa i Tippeligan men vann norska cupen.

I januari i år blev han klar för Cardiff, men under våren åkte det walesiska laget ur Premier League och efter en svag start i the Championship fick norrmannen sparken i mitten av september.

Enligt Sportbladets källor med god insyn i IFK Göteborg ska Blåvitt fått signaler från Solskjærs team att 41-åringen inte utesluter en återkomst till Skandinavien vid rätt satsning av hans nya klubb.

Dock kräver Ole Gunnar Solskjær själv även en lön en bit över vad som är normalt för de allsvenska toppklubbarnas tränare.

När Sportbladet når Solskjærs agent, Jim Solbakken, säger han om uppgifterna:

– Inga kommentarer.

Vad har Solskjær för ambition med sin tränarkarriär nu?

– Sorry, men de frågorna får du ställa direkt till Ole Gunnar själv, säger Solbakken.

Men du har varit på Kamratgården?

– Ja. Jag träffade Mats Gren, vi åt lunch och såg oss omkring. Det är en fantastisk klubb och anläggning. Men vad vi pratade om tänker jag inte gå in på, säger Solbakken.

ARTIKELN HANDLAR OM