Hysén erbjuds förlänga i Kina

FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg kan få klara sig utan Tobias Hysén i två år till.

Shanghai East Asia vill förlänga stjärnanfallarens kontrakt. 

– Jag är bland de bästa spelarna i ligan och det gör att de vill ha kvar mig här, säger han till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Hysén har erbjudits en förlängning med Shanghai East Asia.

Hysén gjorde stor succé i fjol svarade för 19 mål och tio assist och har kontrakt den här säsongen också. Men familjen vantrivdes socialt i Kina och 32-åringen (33 i mars) meddelade klubben att han ville flytta hem till Göteborg och Blåvitt.

Trivs bättre nu

Men kineserna med nye tränaren Sven-Göran Eriksson i spetsen har inga som helst planer på att släppa sin skyttekung. I stället har de erbjudit honom ett nytt, guldkantat tvåårsavtal.

Samtidigt har den sociala situationen blivit allt bättre. Klubbens verksamhet är flyttad och ligger nu en timme utanför Shanghai till skillnad från två timmar i fjol.

Och med ett nytt, bättre boende i ett område med många landsmän kan familjen Hysén tänka sig att stanna till och med 2016 ut.

– Alla i tränarstaben är utbytta och nu känns det som en vanlig klubb. Jag har gjort skitåret nu och gjort det bra. Svennis kommer inte att släppa mig ändå och då är jag kvar här minst ett år till. De har erbjudit mig en förlängning, men ingenting är klart och det är långt ifrån säkert att det blir så. Det är mycket som ska till, säger han.

Besked i februari

Förhandlingar pågår och ett definitivt besked om framtiden väntas i februari.

Om Tobias Hysén väljer att skriva på ett nytt kontrakt kan en övergång till Blåvitt i framtiden bli svårare med tanke på hans ålder.

– Det är rent hypotetiskt, jag vet inte själv än vad jag vill. Det blir ju ett avvägande. Jag ska vara kvar här minst ett år till, vill Blåvitt ens ha hem mig nästa år? Det finns en del att reda ut innan jag kan ta ett beslut. Och jag har som sagt inte bråttom.

ARTIKELN HANDLAR OM