Därför hamnar inte Sana i Blåvitt

FOTBOLL

Tobias Sana kontaktade IFK Göteborg i vintras – men fick då nobben.

Snart presenteras han för Malmö FF.

– Vi låg i slutförhandlingar med en annan kantspelare (Posper) och samtalen var för långt gångna för att vi skulle kunna dra oss ur, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till fotbollskanalen.se.

Tobias Sana kommer att presenteras för Malmö FF inom kort – enligt uppgifter till Sportbladet betalar MFF runt fem miljoner kronor för den 25-årige mittfältaren.

Därmed får IFK Göteborgs supportrar se sin före detta spelare i den himmelsblåa tröjan i framtiden. Men Sana har hört av sig till Blåvitt i vinter om en eventuell flytt.

”Tajmingen tyvärr dålig”

– Vi hade kontakt med Tobias redan i somras och hörde oss för med honom om framtiden. Då var han tydlig med att han inte var inställd på att komma hem och i det läget kom vi överens om att prata mer med varandra om situationen skulle ändras längre fram. Men när den väl gjorde det var tajmingen tyvärr dålig för oss, säger sportchefen Mats Gren till fotbollskanalen.se.

Skrev kontrakt med två tonåringar

Gren uppger att samtalet från Sana och spelarens agent kom vid fel tillfälle. Då var Blåvitt nära att skriva avtal med Kasim Prosper, 18, och Sabah Lawson, 17, – som sedan skrev kontrakt med klubben.

- Vi låg i slutförhandlingar med en annan kantspelare (Prosper) och samtalen var för långt gångna för att vi skulle kunna dra oss ur. Så vi fick meddela Sana att det inte skulle bli något den här gången, säger Gren.

ARTIKELN HANDLAR OM