Nobbade sponsor – har kvar 4000 tröjor

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

IFK Göteborg avbryter samarbetet med storsponsorn Prioritet Finans.

Kvar står nu klubben med flera tusen nybeställda tröjor med en logga som inte kommer finnas kvar.

– Det är är klart det är ett ekonomiskt avbräck för oss, säger klubbdirektören Martin Kurzwelly.

Foto: MONTAGE

Det slog ner som en liten bomb i dag när IFK Göteborg berättade att man med omedelbar verkan avslutar sitt samarbete med storsponsorn Prioritet Finans.

– Jag är ledsen och omtumlad. Vi kunde inte matcha vad IFK Göteborg begärde för att vi skulle kunna fortsätta vara stjärnsponsor, sa Nils Wiberg, vd och huvudägare, Prioritet Finans om beslutet.

4000 tröjor över

Men övergången till en ny storsponsor är inte alldeles enkel. Sportbladet kan bland annat berätta att klubben redan i höstas la en beställning på, enligt uppgift, 4000 matchtröjor med Prioritet Finans tryckt över bröstet. Tröjor där logotypen är inbränd i tröjan och därför inte kan tryckas över med ett annat företagsnamn.

– Ja det stämmer, vi har ett stort antal tröjor här nu. Det är något vi har tagit med i beräkningarna i den diskussion vi haft. Nu ska vi fundera ut vad vi ska göra med dem, säger klubbdirektören Martin Kurzwelly.

Tröjorna kostar normalt sett 650 kronor stycket i supportershoppar och skulle normalt sett inbringa miljonvinst till klubben.

Kan skänkas till välgörenhet

– Det är så klart ett avbräck för oss, men det är också lite beroende på vad vi gör med dem. Men det blir en annan kalkyl, säger Kurzwelly.

Ja, vad ska ni göra med tröjorna?

– Vi tittar på lite olika alternativ. Det finns ett antal olika förslag som vi tittar på.

Kan det bli aktuellt med någon form av välgörenhet?

– Det har nämnts, det vill jag inte utesluta. Det är ett förslag så gott som något.

Nu har ni ingen ny huvudsponsor klar än, tror ni att man kommer att kunna köpa en matchtröja med rätt utseende till allsvenska starten när det är så här långa beställningstider?

– Det är vår ambition och förhoppning, säger Martin Kurzwelly.

ARTIKELN HANDLAR OM