Blåvitt testar talanger

Två provspelare på plats

Foto: Foto: Bildbyrån
Patrick Dos Santos Cruz under träning med IFK Göteborg
FOTBOLL

Två talanger följer med IFK Göteborg till träningslägret i Portugal för att provspela med laget. Det handlar om en spelare från Panama och en från Brasilien.

I går meddelade IFK Göteborg att den brasilianske anfallaren Patrick Dos Santos Cruz skulle träna med klubben. Anfallaren som tidigare har spelat i brasilianska storklubbarna Sao Paulo och Corinthians kommer dock bli kvar längre än så.
– Han kommer också få åka med oss till Portugal på onsdag, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

Anfallaren som är född 1993 är dock inte den enda provspelaren som följer med Blåvitt till Portugal. Även den två år yngre Francisco Narbón från Panama följer med klubben.

En av landets största talanger

Innermittfältaren har nyligen spelat klart Nord- och Centralamerikas och Karibiens U20-mästerskap. Där hans Panama slutade på en andraplats, efter att ha förlorat finalen mot Mexico på straffar.

Mats Gren väljer att beskriva Narbón på följande vis, på IFK Göteborgs hemsida.

– Han gjorde riktigt bra ifrån sig och kommer till Göteborg tisdag förmiddag för att följa med till Portugal i morgon. Det ska bli spännande att kika på honom där.

Narbón beskrivs som en av Panamas största talanger och har gjort en A-landskamp. Mittfältaren spelade senast i den amerikanska collegeligan, där han representerade James Madison University.

ARTIKELN HANDLAR OM