Blåvittstjärnan ger klartecken för spel

Engvall: ”Jag siktar mot startelvan mot Åtvidaberg”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborgs anfallsstjärna Gustav Engvall, 18, ser ut att kunna medverka i den allsvenska premiären.

Förra veckans kortisonspruta har hjälpt.

– Det känns bra nu och jag siktar mot att ta en plats i startelvan, säger han.

Fjolårets individuella allsvenska nykomling tvingades nyligen tacka nej till U19-landslaget på grund av problemen med det ena knät.

– Jag har fått en liten rispa på menisken och vätska runt det, säger Engvall. Det var surt att tacka nej till landslaget, det hade varit något av de roligaste på länge att spela, men man måste tänka lite framåt också. 

– Det hade inneburit tre matcher på konstgräs på kort tid med landslaget, säger han. Det hade varit onödigt att riskera hela säsongen.

Kortisonspruta förra veckan

I stället fick Engvall en kortisonspruta i det värkande knät under förra veckan. Injektionen verkar ha hjälpt 18-åringen.

– Jag körde för fullt, riktigt hårt, i går (läs tisdag) och har inte fått något bakslag i dag. För att inte ta några onödiga risker har jag kört rehabträning i dag och inte tränat med övriga laget.

– Det känns bra nu. Det är bara en positiv känsla, säger Engvall, som i fjol svarade för åtta mål i allsvenskan och hittills stått för en bra försäsong.

Under morgondagen, torsdag, kommer han åter träna för fullt med övriga spelare i IFK Göteborg.

– Det blir ytterligare ett test, men som jag känner nu så vill jag spela allsvenska premiären mot Åtvidaberg. Jag har inte alls samma smärta som tidigare när jag går och belastar knät nu.

Fysiskt i bra form

– Fysiskt känner jag mig i bra form och min ambition är att spela mot Åtvidaberg.

Alternativet, om kortisonsprutan inte hjälpt, vill helst inte Engvall tänka på:

– Då hade man fått gå in i knät, gjort ett ingrepp. Men det känns många steg bort just nu.

På onsdagseftermiddagen hade drygt 11 500 biljetter sålts till guldutmanaren IFK Göteborgs premiär mot Åtvidaberg på söndag.

– Det är j-ä kul att det ser ut att bli mycket folk. Det pushar oss extra mycket. Skadeläget är bra i truppen och vi är väldigt sugna på att komma i gång, säger Engvall.