Landslagsman ska ersätta Vibe

Här är Blåvitts hetaste namn

Foto: Foto: AP
Kermit Erasmus har elva landskamper på meritlistan.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Det har spekulerats kring Daniel Larsson, Tokelo Rantie och Emir Kujovic som Lasse Vibes ersättare.

Nu uppger sydafrikanska Sowetan att IFK Göteborg lagt ett bud på sydafrikanske landslagsmannen Kermit Erasmus, 25.

IFK Göteborg svarade för ett målkalas i går mot Örebro, 6–0, men jakten på en anfallare att ersätta skyttekungen Lasse Vibe går vidare.

Ett antal namn har passerat och IFK Göteborgs sportchef Mats Gren har i olika intervjuer förklarat att tänka transferval fallit bort längs vägen.

Sydafrikanska tidningen Sowetan uppger i dag att den allsvenska serieledaren har lagt ett konkret bud på Orlando Pirates-anfallaren Kermit Erasmus.

25-åringen fanns inte Orlando Pirates laguppställning i helgens cupspel efter ett sent återbud från anfallaren, skriver Sowetan.

”Bud” stämmer inte

Kommande helg inleds det sydafrikanska ligaspelet och det svenska transferfönstret stänger 11 augusti.

Till Sowetan vill Mats Gren inte kommentera uppgifterna om IFK Göteborgs intresse för anfallaren på 170 cm och 70 kg, men till GT svarar sportchefen att uppgifterna om ett bud på 25-åringen inte stämmer.

Erasmus gjorde två säsonger i holländska ligan i Feyenoord respektive Excelsior innan han återvände till Sydafrika 2010.

Erasmus har gjort elva landskamper för Sydafrika och ett mål.

Huvudspår tackade nej

Vid lunchtid under måndagen valde Mats Gren i Göteborgs-Posten att tona ner uppgifterna om Blåvitts intresse för Kermit Erasmus:

– Det var en journalist därifrån (Sydafrika) som ringde i går och då nekade jag till uppgifterna. Vi har haft spelarens namn hos oss, men det var flera veckor sedan och vi har inte lagt något bud, säger Mats Gren till G-P och medger att klubbens huvudspår valt att tacka nej till en flytt till IFK Göteborg.

– Jag vill inte gå in på vilken spelare det var, men självklart har vi fler alternativ och vi jobbar för fullt med att det ska bli klart så fort som möjligt, säger Gren.