IFK Göteborg har värvat norsk talang

Foto: Foto: Anders Deros
Zalo provtränade i somras med IFK.
FOTBOLL

Guldkandidat i år.

Och redan nu har IFK Göteborg gjort klart med norske talangen Benjamin Zalo inför nästa säsong.

– Vi är väldigt nöjda med att Benjamin valt oss då många skandinaviska toppklubbar jagat honom, säger sportchefen Mats Gren.

Benjamin Zalo är bara 17 år, men hade trots sin unga ålder redan hunnit bli lagkapten i sitt division 3-lag Örn-Horten.

Den 196 centimeter långa mittbacken har varit hett eftertraktad bland annat hemma i Norge, men väljer nu alltså Göteborg som ny adress.

– En riktig ledartyp som styr sitt försvar trots att han bara är 17 år. Vi är väldigt nöjda med att Benjamin valt oss då många skandinaviska toppklubbar jagat honom, bland annat FC Köpenhamn, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

"Här för att se och lära"

Sportbladet träffade talangen på Kamratgården tidigare i sommar. Då var provspelaren förtegen om framtiden.

– Mats (Gren, sportchef) och jag har snackat och han vill först se hur jag fungerar på träningarna, sen får vi se hur det blir. Jag är här för att se och lära och träna med de bästa, sa han och fortsatte:

– Jag tycker att det har gått bra, men det är högre nivå än det jag är van vid. Som mittback har jag en klar fördel av att jag är stor och stark.

Presenteras för fansen i dag

Det treåriga kontraktet med den norska ungdomslandslagsspelaren gäller från 1 januari, men Zalo börjar träna med Göteborg redan i december.

I samband med Göteborgs allsvenska match mot Gefle i dag presenteras han för fansen på Gamla Ullevi.

ARTIKELN HANDLAR OM