Om det röda kortet: ”Pajasbeslut”

FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg återtog serieledningen, men åkte på en tuff skada på Thomas Rogne och ett rött kort på Tom Pettersson som fick känslorna att koka.

– Ett pajasbeslut, säger Pettersson.

– Jag är säker på min sak, säger domaren Johan Hamlin.

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg blandade bra spel med mindre bra spel i 3-0-segern mot Gefle. Vinsten innebar att Blåvitt återtog serieledningen.

Men mittbacken Thomas Rogne åkte på en befarad knäskada efter en timmes spel. Rogne magnetröntgas under måndagen och då kommer besked om hur allvarlig skadan är.

Sedan tidigare är mittbacken Mattias Bjärsmyr skadad och borta ytterligare några veckor.

När Rogne lämnade planen på bår kom Tom Pettersson in i mittförsvaret i stället.

Men i 81:a minuten åkte Pettersson på ett rött kort som blev rejält omdiskuterat både på Gamla Ullevi och i sociala medier under söndagskvällen.

Pettersson och Geflespelaren Jakob Hjelte drog i varandra och när bortaspelaren gick omkull dömde domaren Johan Hamlin straff – och halade även upp det röda kortet.

Missar nästa match

Därmed är Pettersson avstängd i nästa match – och mittbackskrisen definitivt ett faktum för IFK Göteborg när man möter Helsingborg borta.

Pettersson var inte glad efteråt.

– Det är ett pajasbeslut, säger han.

Du får rött för att det är en frilägesutvisning?

– Ja, det är det väl det han ger rött för – och det är helt sjukt enligt mig. Det är ett jävla sjukt beslut. Det känns åt helvete fel.  Det var även vissa Geflespelare som tyckte att det var helt sjukt, säger en upprörd Tom Pettersson.

– Vi krokar i varandra, han drar mig i armen och jag vill ha frispark. Sedan ser jag att han snubblar och då blåser han straff och ger mig rött kort. Det är helt sjukt, säger Pettersson.

Domaren Johan Hamlin själv är helt säker på sin sak.

– Det är en spark som gör att Pettersson fäller Geflespelaren. Eftersom han är på väg mot mål med målchans så blir det rött kort, säger Hamlin som pekar på en tv-repris där han menar att sparken från Pettersson syns.

”Benet träffar”

– Där ser man benet. Min bedömning är att benet träffar, säger domaren.

– Jag känner mig trygg med det beslutet. Jag tycker det är tråkigt för Tom Pettersson. Det är en lugn match där det inte händer någonting, sedan pang!

Geflespelaren Jakob Hjelte säger till Sportbladet:

– Det kommer ett inlägg. Vi drar i varandra, jag tar mig loss och när jag ska skjuta går jag omkull. Det är rätt med straff, men fel med rött. Det blir en tuff dubbelbestraffning, säger han.

Jörgen Lennartsson tittade på situationen med Sportbladet och IFK Göteborgs tränare ville inte säga något i skuldfrågan, bara:

– Det är svårt att vara domare.