Svensson om flytten: ”Ingenting är klart”

Gustav Svensson är besviken och frustrerad

Foto: Bildbyrån
Gustav Svensson är just nu med landslaget i Abu Dhabi.
FOTBOLL

ABU DHABI. Gustav Svensson är besviken.
Han har inte ens bestämt sig.
– Ingenting är klart. Det här kunde ha skötts bättre, säger Blåvitts mittfältare om övergången till Guangzhou R&F FC.

När Gustav Svensson vandrar bort mot träningsplanen i Abu Dhabi är han frustrerad. Knappast en kille som jublar över en lyckad övergång. Under gårdagen basunerade både tidningarna och Blåvitt ut att mittfältaren var klar för kinesiska Guangzhou R&F FC.

Helt fel, enligt mittfältaren.

– Jag vill göra en sak klar: jag är inte klar för någon klubb. Jag tillhör fortfarande IFK Göteborg. Jag har fått ett kontraktserbjudande och ska dit och kolla, men jag är en Blåvitt-spelare och kommer vara det till alla papper är påskrivna. I den här världen är det en stor skillnad mellan intresse och att vara helt klar.

"Jag är inte klar"

Är det frustrerande?

– Det är klart. Alla ringde och grattade mig innan jag fått möjlighet att berätta att det ens finns intresse. Jag blev grattad av alla här i landslaget men då får jag gå fram till var och säga: ”jag är inte klar. Jag spelar fortfarande i Blåvitt, men det är kanske därför ni grattar mig?”.

Gustav Svensson berättar att han inte har någon aning om han ska skriva på eller inte.

– Det är jag som måste bestämma mig. Jag får åka dit och känna hur min magkänsla är. Men fram till att jag har bestämt mig är ingenting klart. Jag vill se allt från klubbstugan, till arenan och staden. Allt! I mina ögon är ingenting klart. Klubbarna är överens, men jag vill alltså åka dit och kolla läget.

Svensson – frustrerad

Var Blåvitt tillräckligt tydliga med att inget är klart i sin kommunikation?

– Det finns olika sätt att formulera sig på. Det blev frustrerande att bli grattad av alla. Jag hade önskat att det gick till på ett annat sätt. De formulerade sig på ett sätt som man kan tolka att det är klart, och det är synd för det sätter mig i en situation där jag anses vara klar.

Har du pratat med Hamrén om klubbvalet?

– Vi har pratat lite löst om att byta klubb och sådär, men inte mer konkret än så. Det är ju mitt beslut: klart att jag vill ta det själv.

Hur påverkar det dina EM-chanser om du går dit?

– Vi har inte pratat om det. Men jag svårt att tro att det skulle påverka negativt. Det är ändå så pass bra fotboll där borta, och det är lätt att följa folk som spelar där.

ARTIKELN HANDLAR OM