Hysén lämnar Kina – för Göteborg

Bekräftar: Kommer flytta

FOTBOLL

Tobias Hysén bryter med Shanghai SIPG och flyttar hem till Göteborg.

33-åringen skriver själv om beskedet på Twitter.

”Mitt kontrakt bryts av allt att döma imorgon”, skriver Hysén.

Tobias Hysén bryter kontraktet med Shanghai SIPG och flyttar hem till Göteborg. Det bekräftar 33-åringen själv på Twitter.

”Kan bekräfta att jag inte kommer spela mer i Kina. Mitt kontrakt bryts av allt att döma imorgon. Vi kommer flytta med familjen till Göteborg”, skriver Hysén.

När Sportbladet talade med Sven-Göran Eriksson den 16 januari under Shanghais träningsläger var den svenske tränaren fortfarande inställd på att ha kvar Hysén i klubben.

”Varit ett svårt beslut”

 – Vi söker både kineser och utlänningar om vi kan få ta i bättre än det vi har, men det är inte lätt så hittills har vi inte tagit något. Vi får se vad som händer, sa ”Svennis” då.

Sedan dess har klubben köpt brasse-anfallaren Elkeson från rivalen Guangzhou Evergrande vilket nu förändrat läget. Eriksson bekräftar för kinesiska medier att Tobias Hysén köps ut från sitt kontrakt.

– För mig personligen och för oss som klubb har detta varit ett svårt beslut, men tillsammans med övriga tränarstaben har vi kommit överens om att det måste göras, säger ”Svennis”.

”Avstår allsvensk topplön”

Enligt GT är Hysén också redan överens med IFK Göteborg om ett kontrakt. Tidningen skriver att 33-åringen avstår för en ”allsvensk topplön” och en sign on-bonus på grund av IFK:s utsatta ekonomiska läge och väntas skriva på för tre år.

Gren gör ingen hemlighet av att en överenskommelse är nära och som han sagt många gånger tidigare att Tobias Hysén är en prioriterad värvning:

– Men det finns inte så mycket att säga eftersom inget är klart. Inget är påskrivet ännu. Tobias måste göra klart med klubben i Kina, säger Gren till Sportbladet.

Därmed återvänder Tobias Hysén till IFK Göteborg som han representerade mellan 2007 och 2013. Senaste gången sonen vände hem avslöjade pappa Glenn Hysén affären framför IFK Göteborg-klacken i Kalmar med meningen:

– Tobbe é klar!