Han väntas bli Blåvitts nästa värvning

Lånar in från PSV Eindhoven

1 av 3
FOTBOLL

DUBAI/STOCKHOLM. Hjörtur Hermannsson. Lägg namnet på minnet.

Han ser nu ut att bli näste islänning i IFK Göteborg.

– Han har bra attityd, som 95 procent av alla islänningar har, säger sportchef Mats Gren.

Just nu är IFK Göteborg nere i Dubai för träningsläger, liksom bland andra AIK och Malmö FF. Och där visade sig ett nytt ansikte upp i den blåvita träningsstassen.

Islänningen Hjörtur Hermannsson, 20, skrev i somras på ett nytt treårskontrakt med PSV Eindhoven men har placerats i reservlaget Jong PSV på tillväxt.

Nu börjar karriären röra på sig för islänningen. Förra helgen fick han göra landslagsdebut under Lars Lagerbäck i en träningsmatch mot USA, och nu ser det ut som om det blir en utlåning till Sverige.

– Han är väldigt duktig med bollen. Upplärd i ett fyrmannaförsvar och det är viktigt för oss. Bra attityd, som 95 procent av alla islänningar har. Bra huvudspel, säger sportchefen Mats Gren.

”Kung” Lagerbäck viktig roll

Lagerbäck har haft en viktig roll i den väntade övergången. Jörgen Lennartsson har tagit referenser från förbundskaptenen.

– Han har pratat gott om mig och sa till mig att det skulle vara en bra klubb för mig, säger Hermannsson.

Och på Island lyssnar man på Lagerbäck.

– Om vi hade haft makten till det skulle vi göra honom till kung. Men det är tyvärr inte möjligt, ler Hermannsson.

– Vi har känt oss lite tunna på mittbackarna. Vi vill ge Thomas (Rogne) den tid han behöver och inte stressa honom. Hjalmar Jonsson har också haft lite problem med foten, säger han.

Till att börja med kommer Hermannsson blir kvar med Blåvitt tills de åker hem på onsdag, men Blåvitt har ambitionen att låna honom fram tills sommaren.

Han lär också få speltid mot Molde på tisdag.