Storsponsorns nya kapning av Blåvitt

Wiberg: "Djurgården Sveriges mest välskötta fotbollsförening"

Foto: Bildbyrån
Nils Wibergs företag är huvudsponsor för både Djurgården och IFK Göteborg.
FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg är ekonomiskt hårt pressat. Största sponsorn är inte diplomatiskt tystlåten.

Så när Nils Wiberg förlänger samarbetet med en av ärkerivalerna är motiveringen:

– Djurgården är Sveriges mest välskötta fotbollsförening, säger Prioritet Finans vd.

Finansbolaget har under flera år pumpat in åtskilliga miljoner kronor i ekonomiskt förlustdrabbade IFK Göteborg, klubben där Nils Wiberg i återkommande intervjuer har sagt sig ha sitt hjärta.

Men den frispråkige vd:n vet när man ska sparka och hur för att det ska kännas.

Under fredagen förlängde nämligen Prioritet Finans avtalet som storsponsor med en av de större Blåvitt-rivalerna, Djurgården.

– Efter två år tillsammans är det med glädje vi nu förlänger med Sveriges mest välskötta fotbollsförening, säger Nils Wiberg på Djurgårdens hemsida.

Dif loves Nisse

När frispråkige Wibergs kritik mot IFK Göteborg inte alltid fallit i god jord hos tidigare Blåvittledningar så tar Djurgårdsledningen i ordentligt i kärleksförklaringen till storsponsorn:

– Prioritet har kommit att bli en självklar del av Djurgårdsfamiljen och affärsnätverket kring Djurgården Fotboll. Stödet från Prioritet med det kreativa och givande samarbete vi haft och kommer att ha under de kommande åren är oerhört viktigt för oss, säger vd:n Henrik Berggren till hemsidan.

"Varit lite smågrinig"

IFK Göteborgs föreslagne nye ordförande, Frank Andersson, tar Wibergs kapning med ett leende:

– Nils har varit lite smågrinig på IFK Göteborg och framför allt på de som sålde Kamratgården. Utifrån det är det här ett rätt snyggt sätt att uttrycka sig, säger Andersson.

– Är man storsponsor som han och andra är och år efter år och spottar in miljoner så förstår jag att man inte blir glad av att läsa de förlustsiffror som klubben gjort.

Har du pratat med Nils Wiberg efter att du föreslagits som ny ordförande?

– Ja, vi har haft ett möte. Jag har sett honom tidigare på matcherna, men kände honom inte. Jag blev väldigt positivt överraskad, speciellt för Nisses lättsamma sätt, säger Frank Andersson.

Hur ska ni hålla honom på bättre humör framöver?

– För det första är jag inte vald än. Om jag blir vald så blir det viktigt att få både medlemmar och sponsorer att känna sig mer delaktiga. Där kan vi bli mycket bättre, säger Andersson.