Klart: Blåvitt lånar från PSV

Isländsk landslagsman på lån till IFK Göteborg – tar hjälp av sponsor

FOTBOLL

IFK Göteborg lånar in PSV:s isländske mittback Hjörtur Hermannsson.

21-åringen debuterade för Islands landslag häromveckan.

– Inledningsvis fram till sommaren. Sedan får vi se om och hur vi går vidare, säger sportchef Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida.

Sportbladet har tidigare rapporterat om islänningen Hjörtur Hermannsson – som i förra veckan provspelade för IFK Göteborg mot norska Molde.

Och då var det en nöjd Jörgen Lennartsson som kommenterade Hermannsson efter matchen.

– Han är byggd som en mittback; rent kroppsligt, han rör sig som vi vill att en mittback ska.

– Han har bra tillslag i både det långa och korta spelet. Bra på huvudet. Bra kille dessutom och med ledaregenskaper...verbal. Han har gjort bra ifrån sig både på träning och match, sa Lennartsson.

Lånas in fram till sommaren

Nu är det klart att islänningen – som nyligen debuterade för Lars Lagerbäcks landslag – skrivit på ett lånekontrakt med IFK Göteborg som sträcker sig fram till sommaren.

– Han är väldigt duktig med bollen. Upplärd i ett fyrmannaförsvar och det är viktigt för oss. Bra attityd, som 95 procent av alla islänningar har. Bra huvudspel, sa sportchefen Mats Gren efter provspelet.

Men övergången hade inte varit möjlig om inte Nils Wiberg och Prioritet finans funnits med och bekostat kalaset.

– Egentligen fanns det inget utrymme i budgeten för ytterligare en spelare, men med hjälp av Nils Wiberg och Prioritet Finans hittade vi en hållbar lösning, vilket vi är väldigt tacksamma för, säger Gren till IFK Göteborgs hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM