Här är IFK Göteborgs prislapp på Engvall

På plats i Stoke för provträning: ”Deras huvudscout är frälst”

Foto: Bildbyrån
Engvall firar med Hysén efter sitt mål i cupen mot HBK - nu är han på väg till England.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Gustav Engvall, 19, är i Stoke.

En affär kan rädda IFK Göteborg ekonomi.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer klubben begära 25 miljoner kronor för anfallaren.

IFK Göteborgs fiaskostart på säsongen kan ge en högst välbehövlig uppgång för det ekonomiska läget. Tack vare att klubben åkte ur Svenska Cupen redan i gruppspelet återkom Premier League-åttan Stoke omedelbart angående en provträning för Engvall.

– Stoke hörde av sig direkt när vi åkte ur och bad om att få över Engvall. Det är ju inget vi gärna gör, det är det ju inte. Men Gustav ville gärna. Men detta hade vi ju aldrig gjort om vi varit kvar i cupen, säger Mats Gren.

Prislappen: 25 milj

Direkt efter söndagens match mot Halmstad (3-0) flög Engvall till England för att genomföra två träningar och bekanta sig med Stoke.

Hur pass överens är ni om en övergång?

– Inte i detalj, men de vet ju ungefär vilka summor det rör sig om. Annars hade vi aldrig låtit honom åka, säger Mats Gren.

Enligt Sportbladets källor kommer IFK Göteborg att begära 25 miljoner kronor för sin anfallsstjärna, men man hoppas kunna få upp priset ytterligare om Engvall imponerar under sitt besök, och konkreta förhandlingar inleds.

”Huvudscouten frälst”

– Deras huvudscout har ju sett honom ett antal gånger och är frälst i Gustav. Men Mark Hughes har aldrig fått se honom, det är därför de hela tiden legat på för att få över honom på besök, säger Gren.

Engvall debuterade för IFK Göteborg redan 2013 efter att han fått sitt stora internationella genombrott i U17-VM. Under de två senaste säsongerna har han gjort 13 mål i allsvenskan. Hans kontrakt går ut december 2017, men IFK Göteborg hoppas ändå få ut så mycket av en affär tack vare hans unga ålder och talang.

FAKTA

IFK Göteborg–Halmstad 3–0 (2–0)

1–0 Gustav Engvall (13), 2–0 Sören Rieks (33), 3–0 Tobias Hysén (64).