Blåvitts tunga genrep: ”Inget vi tar med oss”

Foto: Bildbyrån
Sebastian Eriksson var allt annat än nöjd med genrepet.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Sämsta möjliga genrep.

IFK Göteborg förlorade mot Randers med 3-0.

– Det är fan ingenting som vi kan ta med oss från det här, säger Sebastian Eriksson.

Foto: Bildbyrån
Lennartsson var inte heller nöjd.

IFK Göteborg var obesegrade under försäsongen, men till genrepet mot danska Randers så syntes alla negativa bitar på en och samma gång. Tolv spelare borta, skadade eller på landslagsuppdrag, men av reserverna var det inte någon som imponerade. Jörgen Lennartsson var förbannad på spelarnas inställning.

– Det är den sämsta matchen vi gjort i år, men det jag är mest besviken på är att vi är så uppgivna i andra halvlek. Det var för många spelare som gick på påskledighet långt innan domaren blåste av, säger han irriterat.

”Inte acceptabelt”

Blåvittränaren fick se Randers svenske anfallare Mikael Ishak göra två mål, medan IFK Göteborgs första avslut kom först efter en timmes spel. Något avslut på mål klarade de inte av över huvud taget.

– Jag har sagt till spelarna att det inte var ett acceptabelt agerande under den andra delen av andra halvlek. Vi var inte så skickliga som dem, men då behöver vi åtminstone hantera krigardelen i matchen på ett bättre sätt. Det är för svagt.

Sebastian Eriksson var en av tre göteborgare som spelade på sin ordinarie position. Men det hjälpte inte.

– Jag vet inte vad jag ska säga, mer än att det givetvis är för jävligt att förlora med 3-0 i genrepet. Dålig inställning? Jo, men det handlar också om att spela fotboll, hålla bollen inom laget, ta rätt beslut. När vi inte lyckades göra det i dag så får folk springa oerhört mycket och då är det jobbigt i 90 minuter. När man är helt slut och det ändå återstår 20 minuter av matchen så är det svårt att ta det i mål. Men givetvis, jag håller med Jörgen, det är för dåligt och vi får inte göra som vi gör på planen i dag. Enda positiva var att det hände i dag och inte i premiären. Vi har gjort en väldigt bra försäsong och när det går som på räls kanske man slappnar av lite. Nu fick vi en spark i arslet och det kanske vi behövde.

”Hoppas han hade något mer att göra i Göteborg”

Den 3 april spelar IFK Göteborg borta mot Falkenberg. Hallänningarnas tränare Hasse Eklund fanns på plats på Hjällbovallen, men kan inte ha blivit speciellt imponerad.

– Nä, han fick nog ut väldigt mycket av den här matchen… Jag hoppas att han hade något mer att göra i Göteborg än att bara kolla på Blåvitt, säger Lennartsson.

FAKTA

Läget inför premiären:

Dåligt genrep:

Tolv spelare borta på grund av skador och landslagsuppdrag, men så här illa får det ändå inte se ut. Samtliga 13 Blåvittspelare som var på planen under matchen såg ut att ha åkt på en rejäl manlig förkylning. Inte ett avslut på mål på 90 minuter och ett lag som ofta var så långt att göteborgarna aldrig fick möjlighet att hålla i boll eller bygga upp anfall. Svaga individuella insatser vid baklängesmålen gjorde att de straffades hårt.

Positivt inför premiären:

Förutom Thomas Rogne är samtliga tilltänkta startspelare tillbaka i tid till premiären mot Falkenberg. Det lovar gott. Mindre lovande är att klassen på bänkspelarna är så långt från startelvans.

Bör laget göra sista veckan:

Träna samman laget. Med så många spelare borta i genrepet är det frågetecken för hur formen är, speciellt på gräs. Den tilltänkta startelvan har bara spelat en match tillsammans på gräs hittills. Mot Randers var tempot svagt, passningsspelet uselt och inställningen undermålig.

Läget i laget inför premiären:

Tobias Hysén och Mattias Bjärsmyr vilade på grund av småskavanker, men är tillbaka till premiären. Då finns också landslagsspelarna Haitam Aleesami, Emil Salomonsson, Gustav Engvall och Hjörtur Hermannsson tillgängliga. Thomas Rogne, Benjamin Zalo och målvakten Erik Dahlin är borta. Dahlin opererar ryggen i veckan och är inte tillbaka förrän i höst. Frågetecken till premiären också för Tom Pettersson, Patrik Karlsson Lagemyr och Adam Johansson. Rogne dock den ende av de spelarna som gått in i en startelva.

Formstarkaste spelarna:

Det måste vara någon av dem som inte var med mot Randers. Annars så är Göteborg riktigt illa ute.

Trolig startelva i premiären:

Alvbåge - Salomonsson, Bjärsmyr, Hermansson, Aleesami - Ankersen, Albaek, Eriksson, Rieks - Hysén, Engvall

Spelarbetyg IFK Göteborg-Randers (0-3)

John Alvbåge (46)

Jakob Ankersen

Oscar Kindlund

Hjalmar Jonsson

Billy Nordström

Sören Rieks (46)

Mads Albaek

Sebastian Eriksson

Prosper Kasim

Victor Sköld

Mikael Boman

Avbytare:

Pontus Dahlberg (46)

Lawson Sabah (46)