Norrköping tog sin första seger i år

Foto: BILDBYRÅN
Norrköpingsspelarna jublar, medan hemmalaget Ljungskile deppar.
FOTBOLL

LJUNGSKILE. Norrköping jublar över säsongens första seger.

Då passar tränaren Sören Cratz på att hylla – Sören Cratz.

–?Jag är lite halvstolt och tar åt mig lite av äran, säger han.

Nykomlingen Norrköping har haft en mycket tung inledning på allsvenskan. Fram tills mötet med Ljungskile hade laget fyra oavgjorda och sex förluster.

– Men i dag är vi det bästa laget och vinner fullt rättvist. Vi gör två riktigt fina mål och det känns jättebra att våra forwards har börjat producera, säger

Sören Cratz som fick en fråga om vad trepoängaren betyder mentalt inför fortsättningen.

– Det är omöjligt att säga. Jag är ju ingen sådan där hjärnkirurg eller psykolog så jag vet inte. Men jag tror att det betyder mycket och för mig som ledare är det en otrolig lättnad, och så känner nog killarna också.

Bra sekvens

Sören Cratz var extra nöjd med en spelsekvens i andra halvlek. Kevin Amuneke sprang i djupled och passade fram Imad Khalili, som ensam med målvakten enkelt rullade in Norrköpings 2–0-mål.

– Vi har tränat mycket på att Felix (Magro) ska sätta bollen bakom backlinjen på ett tillslag och när det går hem blir man lite halvstolt som tränare och tar åt sig lite grann av den äran. Det var skönt.

Bamberg har höjt sig

Cratz sågade sina spelare jäms med fotknölarna efter 0–4-förlusten mot IFK Göteborg i fjärde omgången. Nu tycker han att de har höjt sig.

–?Ta en sådan som Bamberg (Daniel). Han har haft det tungt och varit väldigt blek under våren. Förra året var han superettans bäste spelare, och i dag visade han varför och låg bakom mycket med sina rusher.