Norrköpingslöfte bröt foten

”Den stod 45 grader åt sidan”

FOTBOLL

Säsongen verkar redan vara över för Norrköpings anfallslöfte Sebastian Francisco, 18. U-landslagsmannen bröt foten i helgens seriepremiär mot Syrianska.

– Jag började skrika direkt, usch vilken smärta!

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Sebastian Francisco.

Franciscos säsong ser ut att ha varat i lite drygt 19 minuter. Sedan hände den otäcka olyckan som förmodligen sätter honom ur spel för resten av säsongen.

– Efter 19 minuter fick jag deras målvakt över mig. Han kom sent in i en duell men det var absolut inte meningen, det tror jag inte. Det klickade bara till i vänsterfoten och när jag tittade ner stod den 45 grader åt sidan. Jag började skrika direkt, usch vilken smärta!, berättar han för Norrköpings Tidningar.

Hoppas spela i höst

18-åringen opererades redan på söndagen där det konstaterades att båda ledbanden i foten, samt nedre vadbenet var av. Nu väntar gips i sex veckor innan en lång rehabiliteringsperiod kan ta sin början.

– Drömmen och målet är att komma tillbaka så jag ska hinna vara med juniorlaget några matcher sent i höst. Viktigast är trots allt att fokusera på att bli helt återställd till nästa försäsong, säger Francisco.

Fotbollsverige.se