Kan avlöna 15-åring – för att slå Chelsea

IFK diskuterar att ändra klubbpolicyn

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

IFK Norrköpings 15-åring Muamer Tankovic jagas av några av Europas största klubbar.

För att få behålla talangen öppnar klubben nu för att ändra sin klubbpolicy och avlöna ynglingen.

– Vi håller på att diskutera det, säger sportchefen Tony Martinsson.

Sportbladet kan avslöja att Muamer Tankovics talang har väckt intresse hos Juventus, Inter och Manchester United. 15-åringens nuvarande klubb IFK Norrköping har redan fått två förfrågningar från engelska Chelsea om att släppa Tankovic till provspel i England.

”Chelsea vill ha över honom”

– De vill att han ska komma och provträna med dem. Men första steget för oss är att inleda samtal med IFK, säger Tankovics agent Fabio Alho.

Den målfarlige 15-åringen, som har en äldre bror i IFK:s a-lag, har meriter från det svenska U21-landslaget. För att locka kvar Tankovic öppnar nu IFK Norrköping för att ändra klubbpolicyn och börja avlöna talanger långt ner i åldrarna.

– Vi håller på att diskutera men är inte i mål ännu kring hur vi ska ställa oss till det. Det är även olika internationellt och jag talade om det här med övriga sportchefer när jag var i Holland i samband med landskampen. I AZ Alkmaar har de till exempel inte avtal med vissa 18-19-åringar, säger IFK:s sportchef Tony Martinsson.

IFK inbjuder till förhandlingar

Tankovic agent säger dock att han redan fått en inbjudan från klubben för att komma och diskutera ett proffskontrakt.

– Jag har fått en inbjudan och vi har sagt att det måste vara ett professionellt kontrakt. Ett ungdomskontrakt som sedan smidigt kan löpa över till ett a-lagskontrakt, säger Alho.

Sportchefen Martinsson säger att klubben i teorin kan skriva ett treårskontrakt med en 15-årig spelare men att vårdnadshavaren då också måste skriva på avtalet.

– Vi ska sätta oss ner med "Mujo" och hans föräldrar nu för att se vad de tycker och tänker.

ARTIKELN HANDLAR OM