”Pekings” plan: Köpa Blåvitts mittbacksduo

Nykomlingen vill förstärka inför återkomsten till allsvenskan

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Norrköping jagar nyförvärv inför den allsvenska återkomsten.

Två kandidater på listan: IFK Göteborgs mittbackar Kalle Svensson och Nicklas Carlsson.

– Om det blir aktuellt så ringer jag Håkan Mild, säger sportchefen Tony Martinsson till Sportbladet.se.

Kalle Svensson var med i VM-truppen 2006 men har haft en strulig karriär sedan dess. Proffslivet utomlands blev inte alls vad han tänkt sig och inför säsongen 2009 flyttade han hem till IFK Göteborg. Men Kalle Svensson är en skugga av sitt forna jag. Han har bara gjort sju allsvenska matcher på två säsonger och ibland inte ens platsat på bänken. Kontraktet med Blåvitt löper över ytterligare två år, men det är långt ifrån otroligt att parterna vill gå skilda vägar redan i vinter.

– Det tar vi efter säsongen, har sportchefen Håkan Mild sagt vid flera tillfällen.

”Sett honom många gånger”

En klubb som har ögonen på Svensson är den allsvenska nykomlingen IFK Norrköping.

– Jag har sett honom många gånger genom åren, men jag följer väldigt många spelare. Han har dessutom två år kvar på kontraktet, men visst, han är med på en lång mittbackslista som vi har, säger sportchefen Tony Martinsson.

Den skadeförföljde stockholmaren Nicklas Carlsson har inte heller haft någon lätt tid i IFK Göteborg, men har fått mycket speltid på slutet och gjort det bra. Hans kontrakt löper ut vid årsskiftet och det är oklart om det blir förlängt. Också Carlsson finns med på IFK Norrköpings lista över intressanta mittbackar.

– Ja, han är också med där, säger Tony Martinsson.

Rehn inte aktuell

Har du varit i kontakt med IFK Göteborg om de båda spelarna?

– Nej, bara för att de är med på vår lista behöver ju det inte betyda att de är nummer ett och nummer två. Men om det blir aktuellt så ringer jag Håkan Mild.

Det ryktas också att IFK Norrköping skulle vara intresserat av Blåvitts tränare Stefan Rehn, men det dementerar Tony Martinsson.

– Han är inte aktuell.

När kan ni presentera en ny tränare?

– Det dröjer nog ett par veckor till kanske. Vi har en lista med tränare och en ännu längre med spelare som vi håller på att beta av, säger Martinsson.

Sportbladet har sökt Håkan Mild för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM