Tre har tackat nej – Andersson hetast nu

Huvudkandidat för Norrköping

FOTBOLL

Tony Gustavsson, Magnus Pehrsson och Peter Swärdh.

Alla tre har tackat nej till att träna IFK Norrköping nästa säsong.

Nu pekas Janne Andersson, 48, ut som den hetaste kandidaten.

Foto: scanpix
Janne Andersson.

Sedan det stod klart att Göran Bergort fick lämna tränarposten, trots det allsvenska avancemanget, för en dryg månad sedan har spekulationerna gått vilda om vem som kommer att träna IFK Norrköping nästa säsong.

Med all rätt.

Enligt Norrköpings Tidningar har inte mindre än tre tränarkandidater varit tillfrågade och senare också tackat nej, av olika skäl. Enligt tidningen var Tony Gustavsson den förste som fick en förfrågan, redan i höstas. Gustavsson tackade också nej tidigt. Efter att Magnus Pehrsson, som tidigare tränat lokalrivalen Åtvidaberg, sparkats från Ålborg fanns också han med på listan.

Pehrsson försvann i samma stund som han tackade jag till en managerroll i Djurgården.

Stort intresse

Mjällbys succétränare Peter Swärdh har också nämnts i sammanhanget men när han bestämde sig för att stanna i Mjällby i ytterligare två år sjönk också han som kandidat.

Även Mikael Stahre, guldtränare i AIK ifjol, har nämnts som en kandidat men själv sagt att han helst vill ta ett uppdrag ute i Europa.

Enligt Norrköpings Tidningar är nu Janne Andersson, nyligen avskedad från Örgryte och tidigare allsvensk tränare i Halmstad, högaktuell för jobbet.

Norrköpings ordförande Peter Hunt tror att klubben kan presentera en ny tränare inom en vecka.

– Intresset för uppdraget har varit stort. Vi hade en lång lista av namn, som nu bara innehåller några namn. Det kommer att bli klart inom en snar framtid, säger han till NT.se.

ARTIKELN HANDLAR OM