Thorvaldsson återförenas med Janne Andersson

”Jävligt kul”

Foto: SCANPIX
Duon i Halmstad – nu återförenas de i IFK Norrköping.
FOTBOLL

2005 blev han allsvenskans skyttekung med sina 16 mål för Halmstad. I går skrev

Gunnar Heidar Thorvaldsson på ett kontrakt med IFK Norrköping – och återförenas med tränaren Janne Andersson.

– Det ska bli jävligt spännande, säger Thorvaldsson.

Gunnar Heidar Thorvaldsson gjorde succé under sin tid i Halmstad med Janne Andersson som tränare. Under 2005 års säsong gjorde han 16 mål och blev allsvenskans skyttekung. Men som så många andra skyttekungar valde han att lämna Sverige för proffsspel. Tiden i tyska Hannover blev dock inte alls som han hade tänkt sig.

– Under min tid i Hannover blev jag skadad under försäsongen. När jag var frisk igen hade hela styrelsen och tränarna fått gå. Det var en turbulent tid, säger Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Blev inget mål i Tyskland

Det blev bara sju matcher (inget mål) i Tyskland innan han först hamnade i Norge och Vålerengen på lån och sedan gjorde en övergång till Danmark och Esbjerg.

Även där uteblev succén och det blev bara två mål på 22 matcher. Nu är Thorvaldsson tillbaka i Sverige och i går skrevs ett treårskontrakt under med IFK Norrköping.

– Gör han lika många mål som 2005 så vore det fantastiskt, men det är väl ingenting vi ska räkna med. Vi sökte en anfallare med egenskaper som Gunnar har och han har utvecklats sen senast, säger Janne Andersson.

Hur viktigt är det att du har haft honom som spelare tidigare?

– Det är viktigt, speciellt när man plockar in en spelare så här sent, att man vet vad det är för person och spelare och han har kommit in bra i laget på de här veckorna, säger Andersson.

Det är något som Thorvaldsson håller med om.

– Norrköping som stad har jag inte sett så mycket av ännu, men klubben verkar helt fantastisk. Alla har tagit emot mig bra.

Islänningen spelade för Norrköping i träningsmatchen mot Kalmar i går, men blev mållös.

Johan Vahlström