Drömmål – och skadad

Imad Khalili kan missa flera veckor: Psykiskt jobbigt

Foto: Foto: BILDbyrån
otursförföljd Norrköpingsanfallaren Imad Khalili har återigen drabbats av en lårskada – precis som i premiären av superettan i fjol. Dessförinnan hade han skjutit 1–0 med ett riktigt drömmål.
FOTBOLL

NORRKÖPING. Han gjorde allsvenskans första mål – med en drömträff.

Men födelsedagen slutade med att det högg till i baksidan av låret och Imad Khalili tvingades lämna Nya Parken.

– Jag är jätteglad över segern men det känns mest psykiskt jobbigt nu och det gör jäkligt ont, säger IFK Norrköpings Imad Khalili.

Han säger det med vetskapen om hur ödesdigert en lårskada kan innebära efter en premiär. Imad Khalili ådrog sig nämligen samma skada förra våren i första matchen mot Öster i superettan. Då blev IFK-anfallaren borta i över en månad från fotbollen – och nu befarar Khalili samma sak igen.

– Jag ska genomgå ultraljud i morgon, så vi får se vad som händer. Men det brukar ta mellan 4–6 veckor för mig att komma tillbaka efter den här typen av skada, säger Khalili.

Lite senare tillägger han:

– Jag har fått vara skadefri hela vintern och gjort min bästa försäsong någonsin, så det känns lite typiskt att det här ska hända mig i en premiär igen.

Gör bara snygga mål

Sedan Imad Khalili kom från Helsingborgs IF för ett par år sedan har han alltså åkt på flera lårskador, men i ”Peking” har han också blivit känd för att göra snygga mål.

– Jo, jag har nästan bara gjort drömmål här i Norrköping. Jag vet inte varför det har blivit så, fast egentligen bryr jag mig inte så mycket om hur målen ser ut.

”Bara smällde till”

1–0 var definitivt ett drömmål. Imad Khalili chippade upp bollen för sig själv och tryckte sedan dit den mot krysset med en hård träff på halvvolley.

– Jag kände direkt i foten att det skulle bli mål. Man kan jämföra det med känslan när man får till en perfekt golfsving.

Men knappt en kvart senare förstod han också att något inte stod rätt till när det högg till i benet i en duell med Gais lagkapten Fredrik Lundgren.

– Jag kände att det bara smällde till i steget när Lundgren ryckte mig i armen, säger Imad Khalili som kunde fått en roligare avslutning på sin 24-årsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM