Psykade igen – efter viktiga segern

Christopher Telo: ”Han behöver inte köpa middag”

extra glada Efter psykkriget tyckte Norrköpingsspelarna det var extra skönt att slå Syrianska.
FOTBOLL

I ena omklädningsrummet: Skador.

I det andra: Skadeglädje.

– Han behöver inte köpa middag i dag, han ska äta sina ord, säger Christopher Telo med passning till Sharbel Toumas efter dennes sågning av IFK Norrköping.

Dagen innan den viktiga streckmatchen mellan Norrköping och Syrianska gick Sharbel Touma ut och sågade sina motståndare.

– De har två-tre spelare som är bra, men resten är inte någonting att vara rädd för. Det är ett lag vi ska slå egentligen, sa han bland annat i gårdagens Sportbladet.

Efter att Norrköping besegrat Syrianska med 2–1 var skadeglädjen stor i hemmalagets omklädningsrum.

– Jag fick höra det innan matchen, det var bara tändvätska för oss. Men han får ju äta upp det i morgon (läs: i dag), vi vann ju med 2–1, det är extra surt för honom, säger Martin Smedberg-Dalence.

Extra skön seger

– Det var extra skönt att vinna efter det uttalandet, säger Astrit Ajdarevic

– Det är inte kul att höra något sånt från någon annan och det var skönt att bevisa, för oss själva först och främst, men även för andra att vi kan vinna mot Syrianska även fast de nu har så många skador som de säger. Men det här är allsvenskan, man måste förbereda sig väl och de har inte gjort det, tyvärr. Skador kommer att komma och då måste man ha en backup-plan, det hade inte dom.

Sharbel Touma är en av de spelare som tvingades avstå matchen på grund av skada. Tur för honom, om man ska tro Martin Smedberg-Dalence.

– Hade han spelat i dag hade han inte varit kvar länge på planen. Då trycker man till lite extra, efter ett sånt uttalande. Det är konsekvenserna han också får ta i så fall, säger han.

”Stackars dem”

När Touma får höra om uttalandena skrattar han.

– Stackars grabbar. De har inte varit med så länge...

– Vem var det som sa det, sa du?

Martin Smedberg-Dalence.

– Jag vet inte ens vem det är.

– Nämen, det är inget jag tänker kommentera, herregud, det får stå för honom.

Efter en förlust, vill man ta tillbaka uttalanderna i ett sådant här läge?

– Nej, absolut inte. Jag har inte sagt något fel eller fult. Säger man vad man tycker ärligt när man får en fråga så ska man inte skämmas, det är inte så att jag har gjort bort mig eller något sånt.

ARTIKELN HANDLAR OM