Här tystas kritikerna

Bänkad och frågasatt – men i går kom Hasanis revansch: ”Fantastiskt”

FOTBOLL

Bänkad och ifrågasatt.

Då svarade Sphetim Hasani, 28, med att nicka IFK Norrköping till seger i ödesmatchen mot Trelleborg.

– Kommer jag in med fart och energi är det få som kan stoppa mig, säger matchhjälten.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
TOG CHANSEN Sphetim Hasani fick hoppa in i den 67:e matchminuten mot Trelleborg. Och vilket inhopp det blev. Mittfältaren tryckte in Norrköpings segermål med elva minuter kvar.

Spelmässigt har IFK Norrköping varit med i flera av årets allsvenska matcher. Men utdelningen har lyst med sin frånvaro.

Efter 0–2-förlusten mot Örebro senast valde tränaren Jan Andersson att testa något nytt i anfallsväg inför hemmamatchen mot Trelleborg i går. Ut gick givne startmannen Sphetim Hasani, med irritation mot bänken.

– Det var jobbigt att få beskedet att jag inte skulle starta. Jag har inte suttit på bänken förutom mot Malmö när jag varit sjuk. Men Janne (Andersson) ville göra en förändring och då gällde det att inte vika ner sig utan vara beredd när chansen kom, säger Hasani.

Ajdarevic utgick

Efter att Kristian Haynes, 30, styrt in Trelleborgs kvittering strax före paus (Astrit Ajdarevic hade gett hemmalaget ledningen på nick i den 16:e minuten) och en temposvag andra halvlek blivit tjugo minuter gammal var det dags för IFK-tränaren Andersson att göra taktiska förändringar på nytt.

Ut gick skadade målskytten Ajdarevic (vrickad fot) och Marcus Falk-Olander, in kom Bobbie Friberg Da Cruz och Hasani.

”Otroligt stark i boxen”

Drygt tio minuter senare hade den senare gått med full kraft in i straffområdet och nickat in Mathias Floréns inlägg fram till matchavgörande 2–1.

– När jag får komma med fart så där är det få som kan stoppa mig, säger Sphetim Hasani.

– Det känns fantastiskt skönt. Dels för att jag kom in från bänken, dels för att vi var tvungna att vinna för att inte Trelleborg skulle dra i från oss.

– Sphetim är otroligt stark i boxen och det var skoj att han fick avgöra. Det betyder otroligt mycket för oss att vinna såna här matcher mot lag som också befinner sig i botten, säger IFK:s lagkapten Mathias Florén.

ARTIKELN HANDLAR OM