Anderssons utbrott – på ljustavlan: Är obegripligt...

FOTBOLL

NORRKÖPING. Är detta årets mest bisarra utbrott?

IFK Norrköpings tränare Janne Andersson fick ett tokspel – på att det tog för lång tid för fjärdedomaren att knappa in rätt tröjnummer på skylten för byte.

– Det är obegripligt, fräser han.

Shpetim Hasani skadades och bars ut på bår – ändå dröjde det innan ersättaren Lars Krogh Gerson fick komma in på planen.

Anledningen enligt Janne Andersson? Fjärdedomaren Magnus Ahlsén sölade med den lilla ljustavlan som visar vilka nummer som ska in respektive ut. Andersson skrek så det ekade långt upp på läktaren.

– När vi var klara för byte fick vi inte byta, det dröjde 40 sekunder innan de var klara med skylten, tänk om Malmö hade gjort mål då? säger Janne efteråt.

Allsvenskan måste utveckla sin skyltteknik, är det signalen du vill sända med det här?

– Ja det kan ju inte vara rimligt att vi ska spela med en man mindre för att fjärdedomaren inte är färdig med skylten. De kan inte blåsa igång spelet när vi är en man mindre, det är obegripligt. Jag ska inte ta till för starka ord men jag tror de flesta håller med mig.

CL framtida förebild

Och domarteamet medger att rutinerna behöver förändras.

– I Champions League och Euro League har varje lag var sin skylt, fjärdedomaren behöver aldrig fokusera på den, lagen ställer in numren själva och ger skylten till fjärdedomaren som håller upp den, säger Michael Lerjéus.

Kan man inte ha det så i allsvenskan också?

– Det hoppas vi. En till varje lag och en i reserv.

Se där. En konkret lösning på ”Party-Jannes” huvudvärk.