"Det är nattsvart"

U21-EM i fara för Nicklas Bärkroth

FOTBOLL

Nicklas Bärkroth blir borta i 2-3 månader.

Ett ben i foten är av.

– Det är nattsvart. Det fick bara inte hända, säger han till Sportbladet.

Redan efter fem minuter – i premiären mot Örebro – fick Nicklas Bärkroth en smäll över foten. Med facit i hand visade sig att ett ben i foten var av. Ändå fortsatte han att spela i nästan en halvtimme innan han tvingades byta.

– Det gjorde förbannat ont, men jag ville köra vidare. Att jag kunde spela 25 minuter till efter att ha brutit ett ben i foten trodde läkarna var omöjligt. Jag gick väl på så mycket adrenalin. Det här var en dag längtat till enormt och jag kände mig i otroligt bra form, säger Bärkroth.

Snabb operation

Klockan 10.00 i dag röntgade han foten och prognosen var allt annat än positiv. I morgon eller på onsdag väntar operation och yttermittfältaren väntas bli borta mellan 2-3 månader.

– Det var extremt tungt att höra läkarna säga orden. Ändå var jag ganska förberedd på beskedet. Det gjorde så fruktansvärt ont när jag fick smällen och det var mycket värre i morse.

Han fortsätter:

– Det här var fruktansvärt dålig tajming med U21-EM i sommar. Men jag hoppas snöra på mig skorna så fort som möjligt. Ska man tänka positivt så finns det värre saker i livet än att gå skadad.