Hans hälsning: ”Vi skiter i vem ni är”

FOTBOLL

FALKENBERG. I somras mordhotades han via sociala medier.

Efter 1-0-segern mot Falkenberg twittrade David Mitov Nilsson själv "Vi skiter i vem ni är, för vi är serieledare!"

– Det är fansens ramsa. Det är inget illa menat, säger Norrköpingsmålvakten.

IFK Norrköping var det klart bättre laget över 90 minuter och 1-0-segern, Christoffer Nyman matchvinnare (52), borta mot Falkenberg var rättvis.

Därmed tog Peking klivet upp i serieledning och efter slutsignalen firade spelarna med den stora ditresta Norrköpingsklacken på Falkenbergs IP.

Under söndagen kan IFK Göteborg, Elfsborg och AIK gå förbi Norrköping och upp i serieledning vid segrar i sina respektive matcher.

”Jäkligt skönt”

Norrköpingsmålvakten David Mitov Nilsson twittrade under lördagskvällen ut en bild på Daniel Sjölund med texten "KÄNSLAN. Vi skiter i vem ni är, för vi är serieledare!"

– Vi ska njuta lite nu. Det är jäkligt skönt att vara i serieledning även om det bara är tillfälligt. Det är ju några matcher i morgon, säger Mitov Nilsson till Sportbladet.

– Det var ingen lätt bortamatch mot Falkenberg. De har tagit poäng mot många lag på sin hemmaplan.

I din tweet skriver du "Skiter i vem ni är". Tänker du på de andra guldkonkurrenterna?

– Nej, det är fansen som har en ramsa som går så. Det är inget ont från mig mot de andra.

Men era fans syftar väl på de andra lagen?

– De syftar väl på alla lag, oavsett vilka de är. Vi spelare kör vårt race och får prestera utifrån vad vi kan. Inte titta för mycket på de andra resultaten, säger Mitov Nilsson och lägger sedan snabbt till:

– Det är inget att göra en rubrik av. Det är bara något som de sjunger.

”Är fansens ramsa”

Norrköpingsmålvakten utsattes för mordhot på nätet och via sociala medier under sommaren efter att han räddat en straff i 0-0-matchen mot IFK Göteborg.

En 18-årig medgav brott och accepterade ett strafföreläggande på 1500 kronor i böter för hoten mot målvakten.

Tror du det du skriver kan missuppfattas? Du har ju själv dåliga erfarenheter från det som hände i somras.

– Nej, jag har faktiskt inte tänkt på det. Jag pekar inte mot något specifikt lag. Det är bara fansen som sjunger en ramsa. Det är inget illa menat. Vi tror på oss själva, säger Mitov Nilsson och säger om den allsvenska fortsättningen, rent sportsligt:

– Jag måste ändå tro på oss själva i guldstriden. När vi spelar så här så är det klart att det ser bra ut för oss. Vi har några svåra matcher kvar med både Elfsborg och Malmö borta. Det är svåra matcher men vi har spelat bra såväl hemma som borta och det är en styrka, säger han.