Bärkroths besked: ”Jag stannar i IFK”

Norrköping riskerar spelarflykt – men han blir kvar

Foto: Pontus Orre
Nicklas Bärkroth fick fira SM-guldet i höstas.
FOTBOLL

ABU DHABI. IFK Norrköping riskerar att bli sönderköpta.

Men här kommer ett positivt besked till alla supportrar.
Nicklas Bärkroth ska ingenstans.

– Jag vill verkligen satsa vidare med IFK, säger landslagsspelaren.

2014 hade göteborgaren ett lysande år och hamnade tvåa i den allsvenska assistligan trots att han representerade bottengänget Brommapojkarna. IFK Norrköping fick upp ögonen – värvade smart – och yttern dominerade fullständigt på försäsongen 2015.

– Han gjorde grejer som man aldrig sett i Norrköping förut. Helt fantastisk, säger tränaren Janne Andersson.

Har med fem spelare

Under den allsvenska premiären mot Örebro var olyckan framme: Bärkroth bröt ett ben i foten och missade halva säsongen. Till hösten var han tillbaka, var med och tog guldet – och blev uttagen till landslagets januariturné i Abu Dhabi.

IFK Norrköping har med fem spelare till lägret: Emir Kujovic, Linus Wahlqvist, Christoffer Nyman, Niklas Bärkroth och Alexander Fransson. Den sistnämnde är redan klar för FC Basel – och många supportrar är oroliga för att klubben ska bli sönderköpt.

– Det är ju så. De som vinner brukar förlora spelare. Vi har tappat Alle och Emir kanske också går. Det är två fantastiskt bra spelare. Men vi har många andra som är mycket duktiga och vi har spelat en trygg fotboll där hela laget har varit viktigt, säger Bärkroth.

Vad har du själv för besked till fansen: Stannar du?

– Det är inget snack egentligen: jag vill verkligen fortsätta satsa vidare med IFK. Vi kommer ha en rolig säsong. Vi är regerande mästare, alla vill slå oss och så är det Champions League-kval. Jag känner ingen stress alls att jag ska lämna. Snarare har jag ett otroligt sug för Norrköping, säger Bärkroth och fortsätter:

– Än så länge har det mest varit smågrejer när folk har hört av sig. Jag har bett min agent att inte berätta om sånt för mig.

”Känner ingen stress”

23-åringen fick en halvlek när Sverige spelade 1–1 mot Estland under onsdagen.

– Jag var pigg och sugen på att spela. Jag har haft ett par bra träningar och ville verkligen visa. Trots att jag är ringrostig var det en förvånansvärt bra insats från min sida.

ARTIKELN HANDLAR OM