Klart: Mästarna värvar från Halmstad

19-årige talangen ansluter till IFK Norrköping

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Det har varit på gång ett tag.

I dag blev det definitivt klart att 19-årige Eric Smith spelar i IFK Norrköping kommande säsong. Talangen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år.

– Jag gillar Janne som tränare och sättet som klubben spelar fotboll på, säger Eric Smith på IFK Norrköpings presskonferens.

Kanske var det tårtan som IFK-fansen gav honom som avgjorde Eric Smiths val av klubb? Kanske inte?

Men nu står det åtminstone klart att Halmstads 19-årige mittfältstalang lämnar superettan-laget för spel i svenska mästarlaget IFK Norrköping.

– Jag är tacksam för det Halmstad gjort för mig, men nu känner jag att det dags att gå vidare, säger Eric Smith på klubbens presskonferens enligt NT.

För bara några dagar sedan valde han bort spel i Championship och Charlton, i stället lockade spel i Europa med Norrköping.

– Dessutom är IFK:s sätt att spela fotboll unikt i allsvenskan och jag känner flera IFK-spelare från ungdomslandslagen. Dessutom är både Ante och Emir från Halmstad, säger Smith.

”Bolltrygg”

Mittfältaren har erfarenhet från landslagsnivå då han representerat Sverige både i U-17 och U-19 där han nu också är lagkapten.

För Halmstads BK har han gjort 24 matcher sedan debuten i april 2014.

Guldtränaren Janne Andersson ser stor potential i sitt nyförvärv.

– Eric är bolltrygg och har en bra speluppfattning. Han passar väl i den profil vi vill ha på våra spelare. Vi hoppas och tror att han ska ta nästa steg i sin utveckling här i IFK Norrköping, säger Janne Andersson på presskonferensen enligt NT.

Sedan tidigare är islänningen Jon Gudni Fjoluson klar för IFK Norrköping.