Landslagsmeriterad mittfältare till "Peking"

"Bäst i allsvenskan förra året"

Foto: TT
Andreas Blomqvist spelade i Mjällby förut.
FOTBOLL

Han slog igenom i Mjällby och fick sitt stora genombrott säsongen 2014. Men fjolårssäsongen i danska Ålborg vill nog Andreas Blomqvist helst glömma.

I dag blev han klar för svenska mästarna IFK Norrköping.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till allsvenskan och till Norrköping som hade ett fantastiskt år 2015, säger han till klubbens hemsida.

Andreas Blomqvist har – efter endast en säsong i danska Ålborg – skrivit på ett treårskontrakt med svenska mästarna IFK Norrköping. Den 23-årige mittfältaren spelade endast en match under sin tid i Danmark.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till Allsvenskan och till Norrköping som hade ett fantastiskt år 2015. Det ska bli riktigt kul och spännande att bygga vidare på det och förhoppningsvis kunna bidra med mitt spel, säger Andreas Blomqvist till Norrköpings hemsida.

Under torsdagen åker IFK Norrköping på träningsläger till Portugal. Där väntar matcher mot Lokomotiv Moskva och FC Zenit i Atlantic Cup.

– En perfekt start. Att få känna på tuffa matcher tidigt på säsongen är alltid bra. Tempot i de matcherna bär man med sig sen, säger Blomqvist.

"Passningsskicklig mittfältare"

I Norrköping är det positiva miner efter värvningen. Lagets tränare Janne Andersson har bara gott att säga om sitt nyförvärv.

– Andreas har egenskaper som passar väl in i vårt sätt att spela. En passningsskicklig mittfältare med bra teknik och spelöverblick som vi har bra koll på sedan åren i Mjällby, säger Janne Andersson till lagets hemsida.

Sedan tidigare har IFK Norrköping gjort klart med islänningen Jon Gudni Fjoluson från Sundsvall och Eric Smith från Halmstad.