”Domaren gör helt ärligt en pissmatch”

Ilska i Norrköping – Malmö slår tillbaka

FOTBOLL

NORRKÖPING. Malmö tog ett jättegrepp om guldet efter 2-1 mot Norrköping.

Efteråt menade Nicklas Bärkroth att Norrköping var det bättre laget i seriefinalen – men han får mothugg av MFF:s Kari Arnason.

– Som Lagerbäck säger, du kan ha så mycket bollinnehav du vill men om du inte vinner matchen är du inte bättre, säger islänningen.

Foto: BILDBYRÅN
Sebastian Andersson.

Efter förluster mot både Djurgården och AIK behövde Norrköping tre poäng i seriefinalen för att verkligen hålla liv i guldracet, men så blev det inte. Norrköping förlorade med 1-2 och efteråt var det stor besvikelse bland Norrköpingsspelarna.

– En av de tyngre förlusterna jag har varit med om som fotbollsspelare. I en sådan här match där det gäller så mycket vill man såklart helst stå som segrare, speciellt när vi är det bättre laget över 90 minuter. Hade vi förlorat och känt oss sämre är det en annan sak. Jag tyckte vi var betydligt bättre än Malmö, men de är effektivare, säger Nicklas Bärkroth.

Ett resonemang Malmöbacken Kari Arnason inte köper.

– Det är som Lars Lagerbäck säger, du kan ha så mycket bollinnehav du vill men om du inte vinner matchen är du inte bättre. De har bollen mycket men de skapar inte några avgörande lägen, det gör vi så nej, de var inte bättre, säger Arnason.

Sågar domaren

Nu är Norrköping sju poäng bakom Malmö med fyra matcher kvar att spela.

– Klart det är tufft nu. Det ska väldigt mycket till för att vi ska ta ikapp, säger Sebastian Andersson, som var kritisk till domaren Stefan Johannesson.

– Jag tycker domaren gör en pissmatch om jag ska vara ärlig. Jag vet inte om det är känslan nu kanske, att det är ilska efter förlusten, men man får inte mycket med sig. Jag vet inte hur de andra känner, men jag känner så, säger Andersson.

Någon speciell situation du tänker på?

– Svårt att förklara situationerna, men det är straffsituationen och någon när jag trycker undan och får frispark mot mig på något sätt. Svårt att förklara, men det är känslan. Men vi ska såklart inte bara skylla på domarna. Vi gör en rätt bra match, men förlorar. Så är det ibland, säger Andersson.

FAKTA

Matchens fem stjärnor

  Jo Inge Berget, a, MFF: Sliter kopiöst. Inblandad i båda målen (fixade hörnan till 1-0 och slog inlägget till 2-1).

  Nicklas Bärkroth, mf, Nor: Väldigt delaktig framåt, särskilt i första halvlek, och dunkade in kvitteringen.

  Kari Arnason, b, MFF: Resolut, brytningssäker och målskytt.

  Yoshimar Yotun, mf, MFF: Pigg på sin vänsterkant. Assisterade till segermålet.

  Andreas Johansson, b, Nor: Stressar aldrig upp och är skicklig med bollen.

Bästa målvakt: Johan Wiland, MFF: Viktig räddning när Wahlqvist fick ett jätteläge i andra halvlek. Annars en jämn målvaktsmatch.

Matchen:

  Norrköping var i behov av tre poäng och var det spelförande laget i första halvlek, men ändå var det MFF som gick till pausvila med 1-0. Norrköping fortsatte trumma på i andra halvlek och fick in en kvittering, men i stället för ytterligare Pekingpress blev det mer och mer MFF och därför var Jeremejeffs 2-1-mål ingen överraskning.

Hemmalaget skapade några chanser, men fick inte in någon kvittering och nu ska det mycket till om guldet inte ska hamna i Malmö.

Domare: Stefan Johanesson

/Jury: Johannes Hägglund, Östgötaporten.