Stannar – för att nå Europa

Santin: ”Hoppas lämna allsvenskan till sommaren”

Foto: Foto: Ulf Höjer
ingen löneförhöjning César Santin har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Kalmar. Samtidigt tackade han nej till högre lön i Malmö.
FOTBOLL

Tyvärr, Malmö.

César Santin vill ut i Europa och har bestämt taktiken för att nå dit: att stanna kvar.

I går skrev han på ett nytt kontrakt med Kalmar.

Kalmarfansen kan andas ut: César Santin spelar kvar åtminstone under våren. I går enades den brasilianske anfallaren med klubben om ett ettårskontrakt.

Under vintern har flera klubbar visat intresse för Santin, men trots ett ypperligt förhandlingsläge krävde han ingen löneförhöjning.

– Det är ingen större skillnad på betalningen. Kontraktet är ungefär som det förra, säger Santin till Sportbladet.

Varför skrev du i så fall på?

– Jag vet att jag skulle tjäna mer pengar i Malmö, men det är inte viktigt. Jag behöver inte byta klubb. Om jag skriver på för Malmö kanske jag måste stanna där tre–fyra år. Då är det här en bättre lösning för att komma ut i Europa.

Gjorde tolv mål

Santin gjorde i fjol tolv allsvenska mål trots att hösten delvis förstördes av en lårskada. Han är inte säker på hur klausulerna i det nya kontraktet är skrivna, men tror att han kommer lämna Sverige redan till sommaren.

Om formen håller i sig.

– Det handlar om det: gör jag en till bra säsong så kommer det att märkas. Mina förhoppningar är att jag lämnar allsvenskan till sommaren, säger han.

Oklart intresse

Santin vet inte hur intresset från de större ligorna ser ut, utan riktar nu in sig fullt på Kalmar och allsvenskan. Men om flyttdrömmarna slår in i sommar har han några önskeländer.

– Jag vill till någon bra liga som Tyskland eller Holland. Holländare brukar ju gilla svenskar.

FAKTA

Santins facit i Kalmar

2004: 21 matcher, tre mål, två assist. 2005: 22 matcher, fyra mål, en assist. 2006: 24 matcher, tre mål, tio assist. 2007: 23 matcher, 12 mål, tre assist.