De nobbade ny skandalfilm

TV4 ville se La Manga del 2 – Kalmar sa nej

Foto: TV4/Joel Marklund
Några av bilderna från Kalmar FF:s vistelse i La Manga förra året. I år blev det ingen film.
FOTBOLL

TV 4 sände Kalmar FF:s första skandalfilm. I dag drar KFF till La Manga igen. Och TV4 hörde sig för om ännu en film – men fick nobben.

– Vi tog ett snack med Nanne och bestämde att vi inte skulle göra någon film, säger Henrik Rydström.

Foto: TV4
Kalmar FF-spelare på hotellrummet förra året.

Förra gången Kalmar FF var på träningsläger i La Manga spelade några av spelarna in en Big Brother-liknande privatfilm där de drack öl och sprang omkring i nätbrynjor.

Filmen, som väckte en del upprörda känslor i fotbolls-Sverige, visades så småningom i TV4. Men den här gången får TV-kanalen nobben.

”Urvattnad version”

– TV4 hörde av sig. Men spelarrådet (Petter Wastå, Henrik Rydström och Lasse Johansson) hade ett möte med Nanne (Bergstrand, tränaren) och då bestämde vi att vi inte skulle göra någon film den här gången, säger lagkaptenen Rydström.

Varför inte?

– Vi kände att det bara hade blivit en urvattnad version av den förra. Och det gagnar ju ingen. Jag tror också att vissa i klubben nog tyckte att det blev lite för mycket förra gången.

”Höra med vissa”

Tobias Carlsson öppnar dock för en helomvändning:

– La Manga må vara en resort för pensionärer, men det går att spela in film där också. Vi har snackat om att göra en uppföljning, men första gången kom det rakt från våra själar, så jag tror vi skiter i det den här gången.

Spelas inget nytt material in öppnar Henrik Rydström för en ”directors cut”.

– Vi har guldkorn gömda. Det finns material kvar från förra gången. Wastå kanske släpper en ”directors cut” Vi måste bara höra om det är ok med vissa spelare först.

Är det så illa?

– Det är ju låg nivå på humorn, dialogen och kropparna, haha.