Favoriten höll

Enkel seger – då hittade Nanne fel

FOTBOLL

Guldfavoriten levererar.

Men Nanne Bergstrand är inte helt nöjd:

– Vi blir bättre när gräsmattorna blir finare. I dag såg det ut som vissa spelare behövde gå på teknikskola, säger Nanne efter komfortabla 3–1 mot Ljungskile.

0–0 med mersmak i premiären på Råsunda. Och så i går enkla 3–1 mot ett svagt Ljungskile – Kalmar FF har fått en bra start på 2008. Det med tio elftedelar av det lag som spurtade våldsamt till silvret ifjol.

Det betyder bland andra tre bröder Elm, bara en brasse (Cesar Santin) och så nye Marcus Lindberg i mittförsvaret.

Det var just Elm, Santin och Lindberg som låg bakom segern i går.

”Inte alls inövat”

Efter en ganska tam inledning på matchen så stod elva LSK-spelare i straffområdet och väntade på Rasmus Elms fruktade inkast. Men efter tre långa inkast ropade Lindberg – Rasmus Elm lyssnade – och kastade kort. En helt omarkerad Lindberg kunde i lugn och ro slå ett helt perfekt skruvat inlägg som Viktor Elm skarvade in.

– Inte alls inövat. Rasmus ska bara kasta långt. Men det här blev ju bra. Ett bättre inlägg går inte att få, säger Viktor Elm.

Bröderna Elm och Santin fortsatte att skapa giftiga chanser. Viktor serverade brorsan Ramus som kunde lirka in 2–0 och Santin fixade sedan en straff som han själv förvaltade.

Det var aldrig något snack – klasskillnaden var stor.

Kalmar FF ser ut att gå mot ett nytt starkt år.

Fyra poäng på två matcher. Det känns som guldfavoriten levererar även under press?

– Det var du som sa det. Vi ser oss inte som några favoriter. Nu tänker vi bara på nästa match mot Örebro på torsdag, säger Viktor Elm.

ARTIKELN HANDLAR OM