Under skinnet på Kalmar FF

Foto: Bildbyrån
David Elm, brorsan Viktor och Lasse Johansson. Vad har de egentligen för sig i omklädningsrummet?
FOTBOLL

Världens mediavänligaste fotbollslag?

Förmodligen.

I Kalmar FF:s trånga omklädningsrum råder det öppet-hus-stämning efter varje match.

Men vad händer under Fredriksskans huvudläktare i den gråa vardagen?

Sportbladet tog hjälp av Henrik Rydström för att verkligen känna oss som hemma. Välkomna till Kalmar FF!

Nanne Bergstrand

Åker ofta själv iväg (simhallen) och kör egna pass efter lagets träningar. Duschar därför sällan med resten av laget.

Ola Ragnarsson

Lagledaren som bestämmer var spelarna ska sitta. Låg också bakom omgörningen av omklädningsrummet. Plockade ut bänkarna och plockade in stolar. ”Det blev bara sämre och ännu mer rörigt”, säger Henrik Rydström.

#1 Petter Wastå

Är som ende A-lagsspelare tvingad att sitta i ledarrummet med juniorerna. Är lite av en fadersgestalt och knyter slipsknutar efter matcherna till brassarna. Wastå har stor pondus i gruppen och har samtliga fem platser längst bak i spelarbussen. Ligger ofta utsträckt över fyra stolar och blir irriterad när någon vill åt den femte.

#3 Joachim Lantz

Kallad ”Tjänstemannen”, men är kanske mer känd som ”Fotbollsfruns” sambo – nej de är inte gifta…

#4 Marcus Lindberg

Oerhört sympatisk och trevlig. Men även lagets toffel – enligt mittbackskollegan Mikael Eklund. ”Tvingades” nyligen på hundutställning till Växjö av sin sambo. Lindberg blev framröstad som Helsingborgs största ”toffel” när han spelade där. Rydström poängterar dock att den omröstningen i Hif måste ha skett innan Henke Larsson återkom.

#6 Mikael Eklund

Den skadeförföljde mittbacken kommer i princip alltid först – ofta 45 minuter innan samlingen. Stenhårt yttre, barnsligt snäll inombords. Lyckas lura många med sin image.

#8 Henrik Rydström

Lagkapten och är den största ”egoistdivan” enligt målvakten Petter Wastå. Enligt Wastå har bara ”Kejsaren” (Fabio Augusto) varit ”värre…” Rydström har – efter år av tjat – även fått en egen nyckel till omklädningsrummets bastu. Rydström är givetvis egenutnämnd dj över omklädningsrummets stereo…

#9 Stefan Larsson

Hänger mest ihop med brödartrion Elm och bjöd även in trion på sitt bröllop i somras. De två yngsta hade förhinder – landslagsuppdrag. Är tillsammans med Tobbe Carlsson lagets mesta kaffedrickare men har enligt Patrik Rosengren bättre mage än Petter Wastå som lätt får gaser.

#13 David Elm

Pratar då och då med Joachim Lantz. Om vad? Bara om deras gemensamma kärlek till Bruce Springsteen. I övrigt pratar de knappt med varandra. Helt besatt av Youtube.

#14 Patrik Rosengren

Är den enda i laget som har någon form av skrock för sig. Smörjer omsorgsfullt och länge in sina lår med linjement inför varje match. Han och Lasse Johansson är dessutom två stora undantag i truppen – ingen av dem lirar tv-spel.

#17 Viktor Elm

Är lagets kostpolis. Äter mycket nyttigt och älskar att träna. Kände sig ”otränad” när han kom hem efter sin första VM-kvalläger med landslaget. Alltid ett rispaket i innerfickan på bortaresorna.

#18 Rasmus Elm

Är föreningens rörligaste spelare rent kroppsligt. Nånsin. Det är därför han kan kasta sådana enorma inkast. Är ett ”popsnöre” ihop med mellanbrorsan Viktor. Ringer i princip varje dag hem till mamma och pappa. Är dessutom väldigt huslig – bakade en tårta till Viktor när han för första gången blev uttagen till VM-kvaltruppen.

#21 Lasse Johansson

Är förmodligen Sveriges trevligaste spelare på planen. Blev 1999 Kalmars dyraste värvning nånsin och gick länge under namnet ”600?000-kronorsmannen”. Har många smeknamn; ”Brasse-Lasse”, ”Sosse-Lasse” och efter att ha åkt ur allsvenskan tre år i rad kallades han även för ”looser-Lasse” – då bytte han bort nr 13.

#28 Marcel Sacramento

Är tillsammans med Tobias Carlsson den mest ”slarviga” spelaren i Kalmar FF. Kommer tillsammans med de andra brassarna ofta väldigt tidigt till träningarna.” Enligt Patrik Rosengren går det att se klart vart Sacramentos plats är – trots att det knappt går att se över alla kastade prylar.

#32 Zlatan Azinovic

Är tillsammans med de andra juniorerna otroligt slarvig. ”Kan inte ens lägga träningskläderna i en hink där det står träningskläder. Vi brukar tala allvar med dem – men två veckor senare är det lika illa igen. De tror verkligen att deras morsa är där och plockar. Men istället får vi andra tjuriga materialare”, säger Rydström.

Sammanställning:

Ulrik Sandebäck

Johan Arvidsson