Bänkade "Bagarn" fick inte ta emot hyllningarna

Kalmars veteran: Jag hade tydligen inte förtjänat det...

FOTBOLL

Mats Rubarth hyllades på Råsunda.

Patrik ”Bagarn” Rosengren fick inte samma möjlighet på Fredriksskans. Veteranen fick aldrig hoppa in mot IFK Norrköping.

– Jag hade tydligen inte förtjänat det, säger han till sportbladet.se.

Foto: BILDBYRÅN
Patrik ”Bagarn” Rosengren.

Publiken visade sina känslor tydligt. En stor del av andra halvlek under uppvisningen mot IFK Norrköping sjöng de på den rutinerade mittbacken. ”In med Bagarn på plan”, var budskapet i Markolio-tappning. Men KFF-tränaren Nanne Bergstrand valde att byta in Stefan Larsson i stället trots att det troligen var Rosengrens sista hemmamatch för Kalmar FF.

– Det som känns positivt är att publiken verkligen ville ha in mig. Sedan hade jag såklart gärna velat spela några minuter och fått ta emot publikens jubel, men det det tyckte inte han, säger Rosengren med adress tränaren Bergstrand.

Viktig kugge

Sedan 2002 har den nu 37-årige försvarsresen varit en viktig kugge i Kalmars lagbygge. Men inte under hösten. Det har mest blivit bänknötande för Rosengren.

– Jag känner mig i bra form och jag tycker att jag har gjort bra matcher mot Elfsborg och mot Feyenoord, säger han.

Just petningen är främsta anledningen till att Rosengren är på väg bort ifrån Kalmar FF även om det inte är skrivet i sten. KFF har frågat om han vill fortsätta ett år till.

– Men jag kan inte sitta på bänken när jag är 37. Jag måste spela.

Rubarth inbytt

Att det ska bli så i Kalmar FF tycks uteslutet. Inte minst att döma av gårdagen. Som en kontrast bytte AIK in Mats Rubarth som också han gjorde sin sista hemmamatch, på Råsunda för att denne skulle få chansen att ta emot publikens hyllningar.

– Ja, det är väl så man gör med de flesta stora spelare, men jag har tydligen inte förtjänat det, säger Rosengren.

Nu kan det bli en återflytt till Mjällby.

– Förmodligen, men jag har inte bestämt mig ännu. Jag måste kunna leva på fotbollen också och det handlar om vad vi kan komma överens om.

FAKTA

Lokaltidningens sportchef rasar mot Nanne!

Saxat ur Niclas Wassmos krönika, sportchef Östran.

När Viktor Elm precis slagit in 5–0 och det var knappa kvarten kvar skulle de flesta – Nanne var undantaget som bekräftade regeln – bytt in Patrik Rosengren i hans avslutningsmatch på Fredriksskans för att erbjuda honom en chans att ta emot publikens hyllningar. Men icke! Nanne Bergstrand visade prov på fruktansvärt dåligt agerande när han istället bytte in Stefan Larsson i lagets tredje och sista byte. Elakt, taskigt eller rättare sagt; rent för jävligt illa gjort!

Så nära mobbning man kan komma. Där kom hans gloria rejält på sned!